Live

Azerbaidjanul susţine că a lovit două situri armene de rachete care vizau zone civile

Data actualizării: Data publicării:
Prima zi de armistițiu în Nagorno-Karabah: Șapte explozii au cutremurat capitala regională, Stepanakert . Photo by Alex McBride/Getty Images

Ministerul Apărării azer a anunţat miercuri că a lovit două situri de lansare de rachete în Armenia, folosite, potrivit lui, pentru a viza zone civile în conflictul din Nagorno-Karabah, informează Agerpres, care citează AFP.

Ministerul Apărării armean a confirmat că zone de pe teritoriul său au fost lovite, dar a negat că a întreprins lovituri asupra Azerbaidjanului şi a afirmat că "îşi rezervă de acum dreptul de a viza orice infrastructură sau echipament militar de pe teritoriul Azerbaidjanului".

Nagorno-Karabah, teritoriu azer locuit majoritar de armeni, s-a separat de Azerbaidjan, de unde a rezultat la începutul anilor '90 un război soldat cu circa 30.000 de morţi. Ostilităţile aflate acum în desfăşurare sunt cele mai grave după anul 1994.

După aproape 30 de ani de impas diplomatic, preşedintele azer Ilham Aliev a promis că va prelua controlul asupra regiunii.

Beligeranţii se mai acuză reciproc că atacă deliberat zone civile populate, de crime de război şi de folosirea de bombe cu fragmentaţie, muniţie interzisă.

Pe lângă o potenţială criză umanitară, există şi teama unei posibile internaţionalizări a conflictului, întrucât Turcia încurajează ofensiva azeră, în timp ce Rusia are un tratat militar cu Armenia.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cutiile negre ale avionului Azerbaijan Airlines, prăbuşit în Kazahstan, au fost recuperate. Ce se știe despre accidentul aviatic

Autoritățile azere au decretat o zi de doliu național după ce 30 de oameni au murit în accidentul aviatic din Kazahstan

Un avion de pasageri s-a prăbușit în Kazahstan. 67 de oameni se aflau la bord. 32 au supraviețuit. Posibila cauză a tragediei

COP29, summitul anual al ONU pentru climă, a început la Baku. Ce spune trimisul SUA despre Trump și tranziția de la combustilii fosili

Partenerii noștri