Live

Aproape 190 de oameni s-au infectat cu virusul West Nile în UE. Țările cu cel mai mare risc

Data publicării:
Virusul West Nile se transmite prin înțepătura țânțarului tigru asiatic Foto: Guliver/GettyImages

188 de persoane de pe teritoriul Uniunii Europene au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul West Nile, adus de țânțari, anul acesta.

Potrivit raportului săptămânal publicat vineri de Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC) referitor la ameninţările bolilor transmisibile, un total de 188 de cazuri de infectare umană au fost raportate de la începutul sezonului de transmitere şi până miercuri inclusiv, relatează DPA, citată de Agerpres.

Cele mai numeroase cazuri - 144 - au fost raportat în Italia, unde s-au înregistrat de asemenea 10 decese. Infectări au fost înregistrate şi în Grecia - 39, Austria -2, România -2 şi Slovacia -1.

În plus, Serbia, care se învecinează cu Uniunea Europeană, a raportat 34 de infectări şi trei decese.

Potrivit ECDC, perioada de transmitere durează de obicei din iunie până în noiembrie.

În Germania, nu au fost înregistrate cazuri de infectări la om anul acesta, potrivit ECDC. Cu toate acestea, luna trecută, a fost detectat un prim caz anul acesta la o bufniţă polară la grădina zoologică din Magdeburg. Potrivit Institutului Friedrich Loeffler (FLI), un alt exemplar înrudit a murit din cauza infecţiei cu virusul la o săptămână de la moartea primului.

Virusul West Nile afectează păsările, dar şi caii şi oamenii. La oameni, infecţia trece în mare parte neobservată sau are simptome uşoare.

Potrivit autorităţii germane din domeniul controlul bolilor, Institutul Robert Koch (RKI), circa 20% dintre cei infectaţi dezvoltă simptome de febră care durează între trei şi şase zile. Doar una din 100 de persoane infectate dezvoltă o formă mai gravă a bolii. Nu există vaccinare preventivă.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Găgăuzia, regiunea pro-rusă a Moldovei: Panourile care marchează proiectele făcute cu bani europeni contrastează cu statuia lui Lenin

Comisia Europeană vrea negocieri cât mai rapide pentru aderarea Ucrainei la UE

UE are nevoie de propria CIA. Un raport arată care este stadiul pregătirii blocului european pentru război și apărare civilă

De la frați la dușmani. Donald Tusk vs. Victor Orban sau cum s-au stricat relațiile dintre Polonia și Ungaria

Partenerii noștri