Live

Alertă nucleară la o stație de metrou din Moscova. Ce a provocat incidentul

Data publicării:
Stație de metrou din Moscova. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Shutterstock

Scene de confuzie și panică s-au înregistrat sâmbătă într-un pasaj din metrolul moscovit. O alertă nucleară s-a declanșat, cel mai probabil accidental, în pasaj, antrenând acțiuni care au prins pasagerii în interior. Ușile blindate s-au închis automat, iar pasagerii au rămas blocați până ce problema a fost rezolvată.

Incidentul a avut loc în jurul prânzului într-un pasaj de la stația “Arbațkaia”, de pe linia Arbațko-Pokrovskaia a metroului din Moscova, relatează agenția rusă TASS.

Pe rețelele de socializare circulă imagini de la locul incidentului, canalul NEXTA postând pe rețeaua X (fostă Twitter) o filmare de la metroul moscovit.

Nu este clar motivul pentru care alerta nucleară a fost pornită, însă din cauza faptului că metrourile din Rusia sunt construite pentru a funcționa ca un buncăr antiatomic, ușile blindate s-au închis automat, iar persoanele care se aflau în subteran au rămas blocate temporar.

Potrivit Departamentului de Transport din Moscova, problema a fost remediată, iar stația de metrou funcționează acum în mod normal. 

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski anunță că planul victoriei Ucrainei este pregătit. Ce urmează

Alertă de radiații la granița NATO-Rusia. Ce spune CNCAN despre cesiul radioactiv detectat de Norvegia

Contraofensiva rusă pentru recuperarea teritoriilor din regiunea Kursk a fost oprită, susține Ucraina

Mai mulți indieni povestesc cum au fost păcăliți să lupte pentru Rusia. „A fost rapid: câteva semnături, fotografii și eram pe front”

Partenerii noștri