Israelul a intrat într-o ”nouă fază a războiului”. Ce este diferit acum față de confruntarea cu Hamas din Gaza

Data actualizării: Data publicării:
Israeli Defense Minister Yoav Gallant visits an airbase in Haifa​​​​​​​
Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării. Foto: Profimedia Images

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, declară începutul unei „noi faze” a războiului, în timp ce armata își îndreaptă atenția către frontul nordic cu Libanul, informează ynetnews.com. Informația vine după două zile consecutive de explozii în Liban. Marți au fost raportate explozii provocate de detonarea pagerelor folosite de membrii Hezbollah, iar miercuri au avut loc alte explozii, la stații de emisie-recepție portabile.

Într-un mesaj adresat trupelor israeliene, Yoav Gallant nu a făcut nicio mențiune despre exploziile misterioase. El a lăudat însă activitatea armatei și a agențiilor de securitate israeliene, afirmând că „rezultatele sunt foarte impresionante”.

După luni de război în Gaza, el a declarat că „centrul de greutate se deplasează spre nord prin devierea resurselor și a forțelor”.

„Suntem la începutul unei noi faze a războiului – aceasta necesită curaj, determinare și perseverență. Acesta nu este Hamas - avem de-a face cu ceva diferit, și trebuie să ne pregătim în consecință”, a spus Yoav Gallant.

În același timp, prim-ministrul Benjamin Netanyahu și șeful Statului Major al forțelor de apărare israeliene, Herzi Halevi, au discutat despre deplasarea războiului spre nord, unde Israelul se confruntă cu atacurile milițiilor șiite libaneze proiraniene Hezbollah.

Comentariile celor trei lideri au venit la câteva ore după exploziile de walkie talkie distribuite de Hezbollah în Liban, care au ucis cel puțin 14 persoane și au rănit cel puți 450, și la o zi după ce mii de persoane au fost rănite în explozia de pagere distribuite de Hezbollah.

În timpul unei vizite la Forțele Aeriene Ramat David, Gallant a abordat escaladarea tensiunilor la frontiera de nord cu Libanul. 

„Nu i-am uitat pe ostatici și nu ne-am uitat sarcinile din sud. Aceasta este datoria noastră și o îndeplinim în același timp. Această operațiune implică toate ramurile, iar misiunea este clară și simplă: să aducem locuitorii comunităților din nord înapoi la casele lor în siguranță”, a subliniat Gallant.

El a evidențiat succesele IDF, spunând: „Când te uiți la situația actuală, IDF obține rezultate excelente, lucrând în tandem cu Shin Bet (serviciul de informații intern), Mossad (serviciul de informații extern) și toate organismele relevante. Rezultatele sunt extrem de impresionante. Există o coordonare deplină în întregul sistem și unitate în urmărirea obiectivelor noastre între prim-ministru, șeful Statului Major, șeful Shin Bet, șeful Mossad și mine. Totul este dedicat unui singur obiectiv: aducerea înapoi acasă a locuitorilor din nord.”

ULTIMA ORĂ: Cabinetul israelian a aprobat o rezoluție care îi autorizează pe prim-ministrul Netanyahu și pe ministrul Apărării Galant să ia măsuri împotriva Hezbollah, inclusiv măsuri care ar putea duce la un război total în Liban, conform relatărilor mass-media israeliene. 

 

 

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul bizar surprins într-o imagine care derutează oamenii și...
Digi FM
Petra, tânăra nevăzătoare care știe 6 limbi străine, s-a căsătorit în Grecia: „Nu-mi vine să cred că sunt...
Pro FM
Cea mai mare temere a lui Miley Cyrus după ce a fost acuzată că a plagiat o piesă a lui Bruno Mars. Legătura...
Film Now
Au trei copii și se iubesc de peste 25 de ani. Ce a răspuns Don Johnson când a fost întrebat care sunt...
Adevarul
Cu ce se ocupă Octavian Bellu, la 8 ani după ce a renunțat la lotul național de gimnastică. În ce țară s-a...
Newsweek
De ce a fugit Luminița Dobrescu, prima laureată Cerbul de Aur, din țară. ”Oferta de la Securitate.”
Digi FM
Fiica Andreei Marin vrea să plece din România. "O susțin cu tot sufletul, dar nu-mi e ușor"
Digi World
Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de...
Digi Animal World
O vulpe și un bursuc, prietenii neobișnuiți ai unui câine. Imaginile adorabile te vor topi
Film Now
Cum arată și ce face astăzi Frances Fisher, mama lui Rose din „Titanic”. Actrița are o fiică împreună cu...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei