Live

Video Acțiune comando în Marea Neagră. Ucrainenii au capturat „cu eforturi titanice” mai multe platforme de gaz lângă Insula Șerpilor

Data actualizării: Data publicării:
Sursă foto: X

Un comando ucrainean format din soldați ai serviciilor de informații militare și poliției de frontieră au atacat și preluat controlul asupra unor platforme de extracție a gazelor naturale din Marea Neagră, situate în apropierea Insulei Șerpilor. Potrivit Ministerului de Interne de la Kiev, care a publicat imagini din timpul operațiunii, capturarea acestor platforme le dă posibilitatea ucrainenilor să controleze mai bine suprafețe întinse din Marea Neagră.

„Forțele speciale ale Serviciului Poliției de Frontieră de Stat a Ucrainei, împreună cu Serviciul de Informații al Apărării al Ucrainei recuperează platformele de producție de gaze din Marea Neagră. Cu eforturi titanice, unele dintre aceste instalații de importanță strategică, care ne servesc drept fortărețe maritime, au fost capturate și luate sub control. Păstrarea lor ne permite să controlăm o parte semnificativă a întinderii de apă și să ne consolidăm apărarea”, arată Garda de Coastă ucraineană într-un comentariu care însoțește imaginile din timpul acțiunii.

Potrivit autorităților ucrainene, platformele de gaz capturate se află în apropiere de Insula Șerpilor, un obiectiv care a fost cucerit de ruși la începutul invaziei din Ucraina, dar pe care nu au reușit să-l păstreze sub control.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Florin Niță, erou în Arabia Saudită: atacantul advers s-a prăbușit pe teren, iar românul nu a stat pe gânduri

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski îşi va prezenta „Planul Victoriei” la reuniunea de la Ramstein. Cum au catalogat SUA propunerile Ucrainei

Bombardiere rusești au lovit din greșeală nava care transporta cereale în Marea Neagră. „O practică aviatică extrem de slabă”

Atac rusesc cu zeci de drone asupra Ucrainei. Kievul susține că a doborât 78 dintre ele

Estul Ucrainei cedează sub presiunea atacurilor Rusiei. Teritorii din Donețk, cucerite cu o viteză nemaivăzută de la începutul invaziei

Partenerii noștri