Live

Acord Franța-Germania după tragedia migranților din Canalul Mânecii, soldată cu 27 de morți. „Toate opțiunile sunt pe masă”

Data publicării:
Operațiune de salvare a migranților a căror barcă s-a răsturnat în Canalul Mânecii. Foto: Profimedia

Marea Britanie și Franța vor păstra „toate opțiunile pe masă” în ceea ce privește migranții care traversează Canalul Mânecii, după ce 27 de persoane au murit miercuri, în timp ce încercau să ajungă din Franţa în Marea Britanie, relatează BBC.

Premierul britanic Boris Johnson și președintele Franței, Emmanuel Macron, au declarat că bandele de traficanți riscă viețile oamenilor. Patru persoane au fost arestate după această tragedie.

Primul bilanț vorbea despre 31 de morți, dar a fost revizuit în jos în cursul nopții trecute.

Printre victime se numără cinci femei și o fată, a spus ministrul de interne al Franței, Gerald Darmanin. Două persoane au fost salvate, iar una era dispărută, a adăugat el.

Canalul Mânecii este una dintre cele mai aglomerate căi maritime din lume şi curenţii sunt puternici. bărci gonflabile supraîncărcate riscă deseori să se scufunde. Deși poliţia franceză împiedică mai multe traversări decât în anii anteriori, fluxul de migranţi care doresc să ajungă în Marea Britanie a fost oprit doar parţial, devenind una dintre multele surse de tensiune între Paris şi Londra.

Boris Johnson s-a declarat „îngrozit” de tragedia de miercuri, adăugând că Regatul Unit nu va lăsa „nicio piatră neîntoarsă” pentru a opri grupările de trafic de persoane.

Johnson și Macron au mai spus că este important să colaboreze Belgia și Olanda, precum și cu partenerii din Europa, pentru a aborda mai bine problema, înainte ca oamenii să ajungă pe coasta franceză, a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic.

După o întâlnire de urgență a guvernului, miercuri, Johnson a spus că este vital să se intensifice eforturile pentru a sparge rețelele „gangsterilor” care trimit oamenii pe mare.

El a recunoscut că eforturile de până acum pentru a opri fluxul de migranți care traversează Canalul Mânecii cu ambarcațiuni mici nu au fost suficiente și că Marea Britanie se oferă să-și sporească sprijinul pentru Franța.

Marea Britanie s-a angajat să plătească Franței 62,7 milioane de euro în perioada 2021-22, pentru a ajuta la creșterea patrulelor de poliție de-a lungul coastelor la creșterea supravegherii aeriene și la creșterea infrastructurii de securitate în porturi.

Macron a cerut o întâlnire de urgență a „miniștrilor europeni preocupați de provocarea migrației”, ca răspuns la tragedia de miercuri.

De asemenea, el a promis că îi va găsi pe cei responsabili pentru decese, adăugând că autoritățile franceze fac tot posibilul pentru a face acest lucru.

„Cele mai profunde valori ale Europei, umanismul, respectul pentru demnitatea fiecărei persoane sunt în doliu”, a spus Macron.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Două noi numiri ale lui Donald Trump în diplomație: un miliardar pleacă în Italia și un producător „The Apprentice” în Regatul Unit

Opt condamnări în Franţa legate de uciderea unui profesor care a arătat în clasă o caricatură a Profetului Mohamed

„Curajul ei a mișcat lumea întreagă”. Gisele Pelicot, omagiată de președintele Macron și alți politicieni, la finalul procesului

Cel puțin opt migranți și-au pierdut viața în largul coastelor Greciei. Ce s-a întâmplat cu nava în care se aflau aceștia

Partenerii noștri