Live

Video 2500 de foci găsite moarte de-a lungul coastei Rusiei. Specia este pe cale de dispariție

Data actualizării: Data publicării:
Mii de foci caspice au eșuat pe malul Mării Caspice. Foto: Profimedia Images

Aproximativ 2.500 de foci au fost găsite moarte la malul Mării Caspice în republica autonomă Daghestan din Federaţia Rusă, informează Agerpres care citează DPA. Specia este pe cale de dispariţie şi se află sub protecţie specială. Moartea animalelor este investigată, cauza fiind încă neclară.

Inițial, sâmbătă s-au raportat 700 de foci moarte pe coastă, dar Ministerul Resurselor Naturale și Mediului din Rusia a ridicat ulterior cifra la aproximativ 2.500, mai multe înregistrări video fiind publicate de autorităţile ruse.

Cauza morţii acestor animale protejate a fost iniţial neclară. Investigaţiile sunt în curs de desfăşurare, iar autorităţile estimează că numărul cadavrelor ar putea creşte.

"Aceasta este cea mai mare mortalitate în masă a focilor caspice din ultimii zece ani. Motivele vor fi stabilite în urma efectuării testelor de laborator al materialului patologic al animalelor moarte", au declarat autorităţile, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

Populaţia de foci caspice a scăzut cu aproximativ 90% în ultimii 100 de ani, potrivit activiştilor pentru drepturile animalelor, specia aflându-se sub protecție specială, fiind pe care de dispariție.

Poluarea este în creştere în Marea Caspică, de unde se extrage petrol. Potrivit experţilor, animalele mor din cauza scurgerilor de petrol, a braconajului şi a pescuitului excesiv.

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum arată viața în cel mai poluat oraș din lume: „Parcă ar fi chili în ochii mei”

Înalta Curte: Pensiile anticipate parțiale ale românilor care au locuit în zone poluate nu pot fi recalculate

Danemarca va planta un miliard de copaci pe terenuri agricole în următorii 20 de ani

Comisia Europeană dă în judecată România și Bulgaria pentru poluare. Nu tratăm corespunzător apele urbane reziduale

Partenerii noștri