Live

1,3 milioane de oameni mor anual în accidente rutiere, în lume. Este principala cauză de deces pentru copii și tineri

Data publicării:
Zece oameni, între care 9 copii, au murit sâmbătă într-o coliziune în lanț a mai multor vehicule, pe o șosea umedă în Alabama. Multe dintre mașini au luat foc Foto: CNN

Aproximativ 1,3 milioane de oameni mor anual în accidente rutiere în lume, iar 50 de milioane sunt răniți. În acest context dramatic, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a propus un plan de acțiuni prin care aceste cifre să fie reduse la jumătate până în 2030.

În fiecare zi, 3.500 de oameni mor în accidente rutiere în lume, adică un total de 1,3 milioane pe an, iar aproximativ 50 de milioane de persoane sunt rănite.

Accidentele rutiere reprezintă cea mai frecventă cauză de deces printre copii şi adulţi tineri, a precizat OMS, joi, la Geneva, scrie Agerpres.

Planul de acţiune include recomandări privind modul în care drumurile pot deveni mai sigure, astfel încât să se circule în siguranță cu autovehicule cu două roţi, maşini, autobuze şi camioane.

Îngrijirea de urgenţă este, de asemenea, necesară în caz de accidente, a notat agenţia sanitară.

OMS a lansat un apel guvernelor pentru crearea unor rute mai sigure pentru pietoni şi biciclişti şi extinderea transportului public. Dacă oamenii ar folosi astfel de mijloace de transport, ar fi mai sănătos pentru ei şi, totodată, acestea ar fi mai sigure şi mai prietenoase cu mediul. 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția Chinei la solicitările OMS pentru acces la mai multe informaţii cu privire la COVID-19

Echipa lui Trump vrea să retragă SUA din Organizația Mondială a Sănătății. Ce impact ar putea avea decizia asupra sănătății globale

OMS avertizează că schimbările climatice reprezintă „o criză sanitară”. Malaria şi holera se vor răspândi mai repede

Adolescenții români, cei mai afectați de rețelele sociale. Cum luptă școala și părinții cu fenomenul. „Cum să dai vina pe copii?!”

Partenerii noștri