VIDEO. Numărul românilor milionari în dolari a crescut
3.700 de români au averi mai mari de 5 milioane de dolari.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Peste 400 de români au devenit anul trecut multimilionari în dolari, ridicând la 3.700 numărul celor care au averi mai mari de 5 milioane de dolari chiar. Și vor fi aproape 6 mii în următorii 5 ani, potrivit companiei de consultanţă Knight Frank. În toată lumea sunt peste 2,5 milioane de oameni ale căror averi trec de 5 milioane de dolari. La vârful acestui clasament, 4.220 au active ce depăsesc o jumătate de miliard de dolari.
România înregistrează însă valori nedorite când vine vorba de diferențele dintre cei cu venituri superioare și cei cu venituri inferioare. Problema nu pare a fi atât aceea că românii bogați câștigă mult, cât că cei săraci câștigă foarte puțin. Potrivit Eurostat la capitolul venituri disponibile echivalente (veniturile ajustate cu numărul membrilor unei familii), România este după Bulgaria și Lituania una dintre țările cu cele mai mari inegalități a veniturilor din UE. Astfel România are un indice Gini de 34,7 (Bulgaria are 37), față de o medie a UE de 30.8 și o valoare a acestui indice de 24-27 în Slovacia, Slovenia, Cehia, Finlanda , țările nordice. Valoarea de 0 semnifică egalitatea absolută, iar cea de 100 inegalitatea absolută.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News