Punkiștii au invadat insula de vacanță preferată de bogații și vedetele din Germania ca să protesteze împotriva extremei drepte

Data publicării:
protestul punkiștilor pe insula Sylt din Germania
Protestatarii spun că obiectivul lor este să facă „refugiul sigur al fasciștilor care colectează subvenții, moștenitorilor naziști care nu plătesc impozite și distrugătorilor de lumi înapoiați de domeniul trecutului!” Colaj foto: Profimedia Images

Punkiști din toată Germania au invadat insula de vacanță Sylt din Marea Nordului, unde au ridicat o tabără de proteste pe timpul verii, pentru a demonstra împotriva elitismului, degradării mediului și prezenței extremei drepte în una dintre cele mai exclusiviste zone din țară, scrie The Guardian.

Pentru al treilea an la rând, tineri de stânga cu creste „Mohawk”, tricouri rupte și piercinguri faciale au început să descindă asupra insulei Sylt în weekend, în special cu trenul, ca să perturbe locul de odihnă și recreare sezonieră al elitelor.

Grupul de presiune Aktion Sylt spune că obiectivul lor este să facă de domeniul trecutului „refugiul sigur al fasciștilor care colectează subvenții, moștenitorilor naziști care nu plătesc impozite și distrugătorilor de lumi înapoiați”.

Autoritățile au luat act de prezența lor și le-au ordonat ocupanților taberei să doarmă în corturi, să folosească toalete chimice și să nu lase mizerii în urma lor, până când tabăra va fi desființată, cel mai târziu, pe data de 6 septembrie.

protestatari-punk-sylt-germania-2
Mesajul protestatarilor: „Hai să inundăm destinația de vacanță preferată a bogaților și frumoșilor încă o dată cu 'turiști sărăcăcioși'.” Colaj foto: Profimedia Images

„Ne așteptăm ca taberele de protest să rămână pașnice”, a spus purtătorul de cuvânt al administrației din Sylt, Florian Korte.

Marvin Bederke de la Aktion Sylt a spus că se așteaptă la 300 de participanți - limita agreată - ce vor umple aeroportul local, acolo unde avioanele private îi aduc pe bogații și vedetele din cea mai mare economie din UE.

Băutură, dansuri și slogane naziste

Protestele au început în 2022, atunci când Germania a introdus un abonament lunar de 9 euro pentru transportul public, în încercarea de a limita creșterea inflației și de a tăia emisiile de carbon.

Punkiștii au profitat de ocazie pentru a declanșa o „invazie” de vară a insulei Sylt, spre oroarea vizitatorilor bogați de sezon ai stațiunii - un eveniment care nu a scăpat din atenția tabloidelor.

Activiștii critică procesul de „gentrificare” a micuțelor sate din această comunitate, ceea face ca mulți dintre cei care lucrează în magazinele, restaurantele, barurile și cluburile din Sylt nu își mai pot permite să trăiască pe insulă, fiind nevoiți să facă naveta.â

Westerland Apartment Hochhaus und Hotel Miramar am Weststrand bei Westerland, Insel Sylt, Kreis Nordfriesland, Schleswig
Protestatarii au declanșat în 2022 prima „invazie” de vară a insulei Sylt, spre oroarea vizitatorilor bogați de sezon ai stațiunii - un eveniment care nu a scăpat din atenția tabloidelor. Foto: Profimedia Images

În luna mai, unii dintre petrecăreții de pe insulă au fost surprinși în timp ce cântau un slogan nazist într-un club exclusivist din Sylt, într-un videoclip care a devenit viral.

Videoclipul îi arată pe petrecăreți în timp ce beau alcool și dansează pe ritmul melodiei L'amour Toujours de Gigi D'Agostino, cântând sloganul ultranaționalist „Germania pentru germani - afară cu străinii” în loc de versurile originale ale melodiei care nu au un mesaj politic.

Imaginile i-au uluit pe mulți comentatori care au fost surprinși de cât de adânc infiltrată este ideologia extremei drepte în cercurile burgheziei din societatea germană.

„Averea ta mă face să vomit”

Aktion Sylt plănuiește să organizeze multe demonstrații și evenimente culturale în această vară. Autorul de stânga și oficialul de sindicat Marco Höne va veni din Stuttgart pe insulă pentru o întâlnire pe 7 august numită „Averea ta mă face să vomit”, unde va citi din cartea sa, „Bogat și urât”.

În anii precedenți, turiștii s-au plâns de zgomotul, gunoaiele și mirosul urât cu care se confruntă din cauza locuitorilor taberei de protest, ceea ce a dus la desființarea ei înainte de termenul agreat, anul trecut.

Protestatarii s-au înjurat și chiar bătut cu unii dintre proprietarii de afaceri locale din Sylt.

Sylt: Letzte Generation action at airport
În 2023, protestatarii au aruncat cu vopsea portocalie peste un avion privat de pe aeroportul din Sylt. Foto: Profimedia Images

Partidul Anarhist Pogo al Germaniei (APPD), care se descrie drept un „partid al gloatei și paraziților sociali încă din 1981”, a spus că se va alătura din nou protestelor organizate pe insulă.

Oficialii din Sylt s-au folosit de construcția unui „zid anti-punkist” și de o instalație de artă de 100.000 de euro, încercând chiar să îi taxeze pe protestatari, pentru a perturba acțiunea lor pe insulă.

„Suntem bucuroși să folosim orice hărțuire din partea înaltei societăți din Sylt ca pe o ocazie de a îi enerva și mai mult”, a postat APPD pe Instagram. „Hai să inundăm destinația de vacanță preferată a bogaților și frumoșilor încă o dată cu 'turiști sărăcăcioși'.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale