Live

Un pod a devenit pericol pentru bucureșteni. Va fi reparat abia peste câțiva ani

Data actualizării: Data publicării:

Pericol pentru şoferii care circulă pe Centura Bucureşti. Podul din Bragadiru este în stare de degradare, iar potrivit autorităţilor, lucrările de reparaţie nu vor începe prea curând. Oamenii spun că se tem să mai circule în acea zonă, dar că nu au alternativă.

Podul traversează Centura Bucureşti în zona Bragadiru. Atât cei care circulă pe pod, dar şI pe dedesubt, spun că le este teamă ca nu cumva să se întâmple vreo tragedie, aşa cum s-a întâmplat în Italia, când prăbuşirea unui pod din Genova s-a soldat cu 43 de morţi. Reprezentanţii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere afirmă că urmează să se semneze un acord cardru pentru începerea reparaţiilor, însă reabilitarea propriu-zisă se va întâmpla în anii următori.

Această pasarelă Care se află În Bragadiru deasupra Centurii Bucureşti reprezintă un adevărat pericol pentru miile de şoferi care tranzitează zilnic această zonă. Grinzile care susţin pasarela sunt deja în stare avansată de degradare, iar situaţia nu pare să îngrijoreze autorităţile”, relatează Alexandra Georgescu, jurnalist Digi24.

Și trecătorii spun că sunt îngrijorați:

-Am văzut că e fisurată, crăpată. În general toate podurile şi pasarelele sunt fisurate, cine le-a mai renovat? Noi spunem că plătim atâtea taxe ca să circulăm în siguranţă, deşi n-avem niciodată garanţia că ne întoarcem acasă.

-Ar trebui să le blocăm toate drumurile să nu mai aibă pe unde să circule, să vedem atunci ce condiţii şi ce o să facă ei.

-Nimic, nimic. Buzunarele mari şi la revedere. Mare, munte, afară, Brazilia, Costa Rica, nu ce spuneţi dv. cu reparaţii. Pentru reparaţii nu avem bani.

-Mi-e foarte frică, dar depinde de hoţii aştia, că fură tot şi nu pun mâna să facă.

Urmează să se semneze un acord cadru, să intre în reparaţie în următorii patru ani, se vor repara mai multe poduri, nu doar această pasarelă. Dar ceea ce vedem noi acolo, acea degradare, e doar de suprafaţa”, spune Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.

Autoritatea care îl are în administrare sigur că trebuie să ia nişte măsuri de siguranţă, pentru că bucăţile acestea de beton pot fi mai mari, pot fi mai mici, sigur că pot pune în pericol. Sigur că trebuie intervenit acolo. Patru ani mi se pare un interval de timp mare în care s-ar putea produce degradari, e adevărat, nu cu, să spunem, pierderi de vieţi, dar există această nesiguranţă pentru cei care utilizează drumul şI atunci sigur că trebuie intervenit într-un timp cât mai scurt”, spune Ionuţ Răcănel, director Departamentul de Poduri, CFDP.

După tragedia din Italia, premierul Viorica Dăncilă anunţa, în deschiderea unei şedinţe de Guvern, că i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Şova, o evaluare completă asupra stării podurilor din România. Aceasta spunea că avem nevoie de o abordare preventivă în care să se pună accent pe siguranţa cetăţeanului, însă până în acest moment nu s-a întâmplat nimic.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Lucrările la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti, aproape de final. Cum arată și când se va deschide circulaţia

Podul suspendat peste Dunăre a fost redeschis circulației pe sensul Tulcea - Brăila. „Această rețetă asfaltică nouă este mai dură”

CNAIR va implementa sistemul 2+1 pe „Drumul morții” - DN2. Cum va funcționa măsura de siguranță

A fost emisă autorizaţia de construire pentru lărgirea Centurii Bucureşti între Domneşti şi DN5. Când încep lucrările

Partenerii noștri