Live

Traseul pe care trenurile vor putea circula cu 176 km/h. CFR face teste

Data publicării:
FOTO: Inquam Photos / George Calin

CFR a făcut luni probe pe reţeaua feroviară modernizată de pe Coridorul IV Pan-European pentru circulaţia reală a trenurilor cu viteza de 176 km/h, a anunţat compania.

Aceste probe confirmă viabilitatea tehnică a procesului de modernizare pe secţiile de circulaţie respective, fiind supuse testării părţile subsistemelor structurale fixe, respectiv: linia de contact, suprastructură şină-traverse-prindere şi lucrări de artă, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

„Testele s-au efectuat pe distanţa Sighişoara - Teiuş - Coşlariu, în conformitate cu prevederile HG 108/2020 privind interoperabilitatea sistemului feroviar, prin care CFR SA are atribuţii să pună la dispoziţie o infrastructură interoperabilă operatorilor de transport feroviar care solicită acest lucru, pentru stabilirea compatibilităţii tehnice între vehicul şi reţeaua preconizată”, se menţionează în comunicat.

Pentru efectuarea probelor, Autoritatea de Siguranţă Feroviară - ASFR a emis autorizaţia temporară operatorului de transport feroviar care a solicitat testul.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

80 de trenuri vor sta o oră în gări, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru trecerea la ora oficială de iarnă

Accident grav: O femeie şi un bărbat au murit, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren

Zeci de tineri s-au electrocutat, iar unii au murit, în ultimii ani, în zonele de cale ferată, după ce au ignorat avertismentele CFR

Cum arată primul tren electric chinezesc de mare viteză care va circula prin România cu până la 160 km/h

Partenerii noștri