Ridicarea mașinilor în București. Câți bani va plăti, în total, un șofer care staționează neregulamentar
Pe lângă taxa de ridicare de 500 de lei, șoferii trebuie să plătească și amenda pentru oprire sau staționare neregulamentară. Pentru staționare, sancțiunea poate ajunge la 5 puncte amendă, iar punctul este de 145 de lei, iar în total, un șofer neglijent poate ajunge să plătească 1.225 de lei.
„La oprire avem între două și trei puncte de amendă, punctul fiind de 145 de lei, precum și 2 puncte de penalizare la permis. În funcție de gravitatea faptei, agentul constatator decide dacă amenda este de două sau de trei puncte. Dacă este pe trecerea de pietoni, este clar că amenda se duce în 3 punte”, a declarat Daniel Rășică, directorul Poliției Locale a Municipiului București, pentru Mediafax.
Potrivit acestuia, dacă o mașină oprește pentru mai mult de cinci minute într-un loc nepermis, atunci sancțiunea se încadrează la staționare, și poate ajunge la 5 puncte amendă, adică la suma de 725 de lei. La această sumă se adaugă taxa de ridicare, staționare și depozitare de 500 de lei, ceea ce înseamnă că un șofer neglijent poate plăti pentru o staționare neregulamentară suma totală de 1225 de lei.
„La staționarea neregulamentară, sancțiunea este de 4-5 puncte amendă și trei puncte la permis. Oprirea este între 0 secunde și 5 minute, iar ce depășește 5 minute este staționare, așa cum prevede Codul Rutier. Încadrarea între oprire și staționare o face agentul constatator. Măsura de ridicare a mașinilor este una administrativă, este complementară măsurii prevăzute de Codul Rutier. Important de știu este că în cazul în care șoferul se prezintă la mașină în timpul în care se face ridicarea, această ridicare nu se mai execută, iar șoferului i se aplică sancțiunea conform codului rutier, și contravaloarea serviciului de ridicare, fără transport și depozitare”, a mai declarat Rășică.
VIDEO: Accident grav în Capitală. Au fost implicate patru mașini
Apa încălzită în oală, confort de Capitală. A venit frigul, caloriferele rămân reci
Referendumul lui Nicușor Dan a fost aprobat
Doi bărbați și o femeie, cercetați pentru furt de haine dintr-un mall. Imagini de pe camerele de supraveghere
Caz de sclavie la o stână din Covasna: șase persoane exploatate de o familie
Cum arată primul tren electric chinezesc de mare viteză care va circula prin România cu până la 160 km/h
Doi dintre cei opt agresori care au bătut cu ciocanul un bărbat, lângă București, au fost prinși. Sunt acuzați de tentativă de omor
O femeie din București a fost arestată după ce a incendiat o mașină. Ce le-a mărturisit anchetatorilor
Imagini de la locul accidentului din Capitală de la Pasajul Lujerului. Momentul în care șoferul accelerează și mașina cade în gol
Contre între Gabriela Firea și Avocatul Poporului, în legătură cu ridicarea mașinilor din Capitală
Începând de astăzi, vor fi ridicate maşinile parcate în zone interzise din Bucureşti. Platformele au fost pregătite să intre în acţiune chiar de la miezul nopţii.
Decizia Primăriei Capitalei a stârnit o mulțime de controverse. Avocatul Poporului a cerut Prefecturii să atace hotărârea în instanță, pe motiv că ridicarea mașinilor în București nu se poate face de către polițiștii locali.
„Scopul Poliției Locale în speța de ridicare a mașinilor nu e acela de a lua din atribuțiile Poliției Rutiere, ci acela de a putea răspunde cât mai repede unei necesități de deblocare a circulației”, spune Tudor Ionescu, consilier general CGMB.
Deranjată de reacția Avocatului Poporului, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a răspuns pe Facebook, spunând că instituția condusă de Renate Weber încurajează lipsa bunului-simț.
Citește și Lista străzilor de unde vor fi ridicate mașinile parcate ilegal
Editor web: George Costiță
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News