Live

Strategia Chinei pentru a evita problemele economice: vrea să încurajeze viața de noapte

Data actualizării: Data publicării:

A doua mare economie a lumii încetinește. Iar unul dintre motive este războiul comercial de uzură pe care China îl poartă cu Statele Unite. Pentru a evita problemele economice, autoritățile de la Beijing au anunțat lansarea unor proiecte menite să impulsioneze economia chineză. Unul dintre ele vrea să contribuie la viețile de noapte pentru a aduce mai mulți bani la buget.

Guvernul de la Beijing incurajează companiile şi autoritățile locale să contribuie la dezvoltarea așa-numitei "economii de noapte", potrivit CNBC.

În acest scop, mai multe magazine şi-au extins programul de lucru, iar oraşele au început să investească bani în spectacole de lumini grandioase. Toate aceste decizii au fost luate pentru a-i determina pe oameni să cheltuie mai mulţi bani pe timpul nopţii.

Și centrele comerciale s-au adaptat cerințelor puternicului Consiliu de Stat, cel care a elaborat acest proiect de stimulare a economiei la sfârșitul lunii august. În acest caz, mall-urile nu s-au mărginit doar la creșterea programului de lucru, ci au deschis terase în exteriorul cladirilor unde cântă trupe live, au deschis locuri pentru jocuri pe calculator și noi cinematografe.

Turismul este un alt sector asupra căruia autoritățile și-au îndreptat atenția pentru a contribui la avansul economiei. Unele orașe au cheltuit milioane de yuani pentru a face jocuri de lumini sau alte atracții de acest gen pentru a atrage turiștii.

Însă China mai are mult până să ajungă la o viață de noapte vibrantă precum în alte orașe mari din lume. Analiștii spun că viața de noapte este o oglindă a vitalității economiei. Ei arată că în orașe precum New York sau Londra, cheltuielile făcute pe timp de noapte sunt determinate, în special, de spectacolele de pe Broadway sau alte activități culturale din aceste locuri. Însă în Beijing nu există suficiente astfel de activități și asta creează oportunități de dezvoltare a scenei culturale și de artă din capitala chineză.

Măsura luată de autorități vin în condițiile în care economia Chinei, a doua cea mai mare economie a lumii a început să încetinească. Spre exemplu, vânzările cu amănuntul au crescut cu 7,5% în luna august, un rezultat dezamăgitor pentru analiști, care se așteptau la un avans de aproape 8 la sută.

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Selecționerul Islandei nu a stat pe gânduri: cum a numit-o pe Kosovo, după tragerea la sorți din Liga Națiunilor

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peisajul spectaculos care seamănă cu o pictură. Ce se vede, de fapt, în imagini

Atac cibernetic în SUA. „Cea mai gravă piraterie din telecomunicaţii din istoria ţării noastre''. Cine stă în spatele atacului

Românii vor putea călători fără viză în China începând cu 30 noiembrie anul acesta

„Calul troian” din învățământul britanic: De ce este China mărul discordiei în alegerea noului cancelar al Universității Oxford

Partenerii noștri