Live

Marţi intră vigoare popririle şi execuţiile silite care erau în curs înainte de facilităţile fiscale

Data actualizării: Data publicării:
ANAF-ul pierde procese pe bandă rulantă în fața contribuabililor taxați inutil

Din martie şi până acum, unele firme au fost scutite de anumite plăţi la stat, dar de marţi intră vigoare popririle şi execuţiile silite, care erau în curs înainte de facilităţile fiscale. Cine nu are bani pentru a plăti datoriile, poate apela la o posibilă eşalonare la plată simplificată, potrivit Mediafax.

De luni, relaţia firmelor cu Fiscul revine la normalitate, după ce, din martie, unele firme din România au fost scutite de anumite datorii faţă de stat, din cauza crizei provocate de coronavirus.

În această perioadă, companiile care nu şi-au plătit obligaţiile către Fisc nu au fost sancţionate nici cu penalităţi, nici cu executarea silită.

De marţi vor intra în vigoare popririle şi execuţiile silite, care erau în curs înainte de aplicarea acestor facilităţi fiscale.

Dacă firmele nu vor avea banii respectivi, ar putea apela la eşalonarea la plată în varianta simplificată, propunere care a trecut în ultima săptămână prin Comisiile de Dialog şi Guvern.

Asta ar însemna că firmele şi-ar putea plăti datoriile în rate, timp de 12 luni.

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a publicat pe Facebook câteva propuneri legate de această situaţie a firmelor.

Specialiştii spun să aşteptăm, totuşi, publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial şi să nu ne amăgim cu ce vedem pe reţelele de socializare.

„Trăim un moment în care aşteptăm ceva să se publice în Monitorul Oficial şi altceva declară ministrul Finanţelor. În sensul că a declarat, mă repet, pe social media, că ar putea prelungi aceste facilităţi de necalculare a penalităţilor şi dobânzilor de întârziere şi de executare nesilită. Ne putem aştepta la un blocaj financiar începând cu 26-27 octombrie. Dacă nu cumva, între timp, se prelungeşte starea de facilităţi fiscale. Urmează să intre în vigoare o eşalonare la plată simplificată pentru datoriile create, strânse de firmă către Fisc, în această perioadă de scutire”, a spus Valentina Saygo, consultant financiar.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România, codașă la numărul de contracte de muncă part-time. De ce le ocolesc firmele. Explicațiile specialiștilor

Imperiul de afaceri al unora dintre cei mai bogați oameni de pe planetă a ajuns într-un punct critic. Cine le va lua locul

Marea schismă a secolului XXI: Sunt angajații care lucrează de la birou mai productivi decât cei care muncesc de acasă? (The Guardian)

Guvernul va adopta OUG privind amnistia pentru firme și persoane fizice. Ciolacu: „Nu este o ordonanță a austerității”

Partenerii noștri