Live

Fermierii vor primi bani pentru animalele pe care le au acum, nu pentru cele de acum șapte ani (ministrul Agriculturii)

Data publicării:
Crescătorii de bovine vor fi ajutați cu 44 de milioane de euro. Foto: Getty Images

Fermierii români vor primi bani începând din 2021 pe animale reale şi nu pe cele pe care le aveau în anul 2013 în baza de date, pentru că s-a reuşit în Parlamentul European schimbarea anului de referinţă, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

"Am vrut să păstrăm sprijinul cuplat voluntar, atât în sectorul zootehnic, cât şi în sectorul vegetal, în zone aflate în dificultate. Am reuşit să păstrăm ajutorul naţional tranzitoriu care este practic un sprijin de la bugetul naţional, dar şi acest sprijin trebuie negociat la comisie şi practic în 2020 trebuia să se termine şi am reuşit să îl prelungim până în 2027, iar în Parlament, ceea ce nu am reuşit noi în Consiliul Agrifish, am reuşit să schimbăm şi anul de referinţă şi asta mă bucură foarte mult pentru că vom da bani fermierilor pe animale reale şi nu pe animalele pe care le aveau în 2013 în baza de date", a spus Oros, citat de Agerpres.

El a precizat că a rămas o problemă "destul de delicată şi importantă" în ceea ce priveşte plafonarea subvenţiilor, care nu a fost tranşată.

"Noi am dori ca această plafonare să fie voluntară, să fie la decizia fiecărei ţări membre şi să o combinăm cu o plată redistributivă", a menţionat ministrul.

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Mulțumim cerului”. Speranță în agricultură după seceta din ultimii ani. Culturile de toamnă și livezile și-au revenit spectaculos

Cât de real e că animalele prezic cutremurele. Cercetătorii încep un studiu pe capre și câini monitorizați din spațiu

Fermierii polonezi au blocat un important punct de trecere a frontierei cu Ucraina. Cauzele protestului

Decizie disperată printre crescători: din cauza secetei, oamenii își vând animalele pe capete. „Nu s-au făcut cerealele, o ducem rău”

Partenerii noștri