Live

OMV Petrom își mută licențe pe zăcăminte onshore pe o firmă în pierdere

Data publicării:

OMV Petrom a încheiat un acord privind transferul licenţelor pentru nouă zăcăminte onshore de ţiţei şi gaze din România către Mazarine Energy Romania, o subsidiară controlată integral de Mazarine Energy BV. Mazarine Energy România a fost înființată în 2015 și nu a înregistrat niciodată profit în perioada 2015-2017.

 

Foto: Guliver/Getty Images
”Transferul licenţelor se realizează în conformitate cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din Legea Petrolului şi alte reglementări incidente. Transferul este supus aprobării autorităţilor competente. Preluarea de către Mazarine Energy creează premisele pentru extinderea duratei de viaţă a acestor zăcăminte şi menţinerea activităţilor de producţie în cadrul zăcămintelor”, a informat vineri OMV Petrom, potrivit News.ro.

Mazarine Energy România a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 19,6 milioane lei și o pierdere aproape dublă, de 34,35 milioane lei, cu 118 angajați.

Acordul include transferul sondelor şi infrastructurii aferente, precum şi al aproximativ 100 de salariaţi către Mazarine Energy. Cele nouă zăcăminte, situate în zona Moineşti Zemeş, cu o producţie cumulată de ţiţei şi gaze de aproximativ 1.000 bep/zi, fac parte din cel de-al doilea pachet de zăcăminte de externalizat în cadrul programului de optimizare a portofoliului Upstream.

Aceste zăcăminte reprezintă sub 1% din producţia curentă a OMV Petrom.

Prima rundă de optimizare a portofoliului, care a inclus 19 zăcăminte marginale, s-a finalizat în august 2017 cu transferul licenţelor către Mazarine Energy.

OMV Petrom este una dintre companiile importante de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 61 milioane bep în 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 790 benzinării, la sfârşitul lui iunie 2018, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia a lăsat Abhazia în „întuneric total, la propriu și la figurat”. Liderul regiunii separatiste cere ajutor

Viktor Orban: Ungaria se bazează pe sprijinul României și al Bulgariei pentru a-și asigura livrările de energie

Românii vor avea preţurile plafonate la energie şi gaze până în primăvara anului viitor. Iohannis a promulgat legea

România obține fonduri nerambursabile de la Comisia Europeană pentru proiecte privind tranziția către o energie curată

Partenerii noștri