Furtunile violente aduc energie electrică aproape gratis pe bursă. Scăderea nu se va regăsi în facturile pentru populație
Producţie uriaşă de energie verde datorită vântului care bate cu putere în aceste zile. Eolienele sunt cele mai mari producătoare de energie la această oră, iar asta a făcut să scadă mult preţul pe bursă. Curentul electric a ajuns să se dea aproape gratis.
Donald Trump a deschis Bursa de Valori din New York
8,2 milioane de români au pierdut câte 250 de lei în doar o săptămână
Incertitudine pe bursă după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur
Mărturia unei românce aflate în mijlocul uraganului Milton din Florida: A fost pericol. Multă lume a plecat prea târziu
Comisia Europeană cere României să renunțe la plafonarea prețurilor la energie și gaze
Imagini cu plaja din Năvodari, care a fost distrusă după furtunile puternice de pe litoral
Potop pe litoral după alerta de cod roșu de furtuni
Internetul s-a umplut de glume despre ciclonul care n-a mai fost
Furtuna care se îndreaptă spre România face ravagii în Croația
Un ban. Acesta este preţul cu care se vinde un megawatt de energie la această oră pe bursă. De altfel, atât a costat energia începând cu ora 9:00, iar acest preţ va fi menţinut până la ora 17:00.
Producătorii vor livra energie la un preţ ceva mai mare în următoarele două ore, însă şi acesta este foarte mic - 10 bani pe megawatt.
Preţurile reduse de astăzi se datorează aportului semnificativ al turbinelor eoliene. Adică tocmai vântul puternic care îi cam încurcă orele astea pe românii care petrec în aer liber ziua de 1 mai, a ieftinit energia electrică. S-a suprapus de asemenea şi un consum mai mic.
E puţin probabil însă ca ieftinirea să se reflecte în facturile românilor. Intervalul orar a fost redus, în plus preţul energiei electrice a fost plafonat prin OUG 114.
Pe măsură ce oamenii se întorc acasă din vacanţă tarifele vor creşte peste nivelul de 100 de lei pe megawatt, după ora 20:00.
În acest moment, turbinele eoliene produc mai mult de un sfert din energia electrică. Aceasta este, de altfel, una dintre cele mai ieftine surse de energie, alături de cea produsă de hidrocentrale şi de Centrala nucleară de la Cernavodă.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News