ANRE amână termenul de transmitere a cifrei de afaceri la care se pune taxa de 2% în energie
Ca și cum ar vrea să arunce un văl de ceață și mai mare asupra prevederilor OUG 114 – actul legislativ care impune o taxă de 2% pe afacerile din energie, Autoritatea Națională de Reglementare în Energie a anunțat marți prorogarea termenului până la care companiile din energie sunt obligate să comunice cifra de afaceri.
Anunțul vine după câteva zile de declarații contradictorii ale guvernanților asupra aplicabilității OUG 114.
ANRE spune într-un anunț publicat marți pe propriul site: „Având în vedere prevederile Ordinului ANRE nr. 224/2018 de aprobare a tarifelor și contribuțiilor bănești percepute de ANRE în anul 2019, precum și prevederile proiectului de ordin privind aprobarea Metodologiei privind calculul și stabilirea contribuției bănești anuale prevăzute la art. 2 alin. (3^1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.33/2007 privind organizarea şi funcţionarea ANRE, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 160/2012, astfel cum a fost introdus prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018 si de modificare a Ordinului 224/2018, proiect care, în prezent, se află pe circuitul de avizare/aprobare, termenul pentru transmiterea cifrei de afaceri realizate de titularii de licențe în domeniul energiei electrice, al energiei electrice și termice în cogenerare pentru componenta energia electrică și al gazelor naturale din activitățile ce fac obiectul licențelor acordate de ANRE se prorogă până la o data care va fi comunicată ulterior” .
Ministerul Energiei a solicitat marți prorogarea cu un an a termenului de aplicare a contribuţiei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile din energie, prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă 114/2018.
"Am cerut prorogare pe un an, apoi vom mai analiza", a declarat, marţi, Doru Vişan, secretar de stat în minister, potrivit Agerpres.ro. Miercuri, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu prim-ministrul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, a reieşit că aceasta este excesivă şi este posibil să se renunţe la ea.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News