Live

Eurostat: România, printre statele membre cele mai afectate de scăderea turismului în 2020

Data actualizării: Data publicării:
Turist care se cazeaza in camera de hotel. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Getty Images

Numărul nopţilor petrecute de turiştii străini în structurile de primire turistică a scăzut în toate ţările membre UE în 2020 comparativ cu 2019 , însă cele mai afectate de scăderea turismului sunt Cipru și România. Dacă la nivelul statelor membre a fost înregistrat un declin de 68% în 2020 față de 2019, cele două țări au înregistrat cele mai semnificative scăderi, de peste 80%, arată datele preliminare publicate luni de Eurostat, potrivit Agerpres.

Turismul a fost anul trecut printre sectoarele din UE cele mai afectate de pandemia de coronavirus din cauza restricţiilor de călătorie şi a altor măsuri preventive luate ca răspuns, apreciază Eurostat.

Numărul nopţilor petrecute de rezidenţii unei ţări (vizitatori interni) în structurile de primire turistică din ţările UE a înregistrat un declin de 38% în 2020 comparativ cu 2019. În rândul statelor membre UE, doar rezidenţii din Slovenia (33%), Malta şi Cipru (ambele cu 15%) au petrecut anul trecut mai multe nopţi turistice în propria lor ţară comparativ cu 2019.

În contrast, Spania, Grecia şi România au raportat cel mai semnificativ declin, de peste 40%.

Numărul total de înnoptări înregistrate în structurile de primire turistică din ţările UE s-a situat la 1,4 miliarde în 2020, un declin de 52% faţă de 2019. În toate statele membre UE pentru care există date disponibile s-a înregistrat o scădere a numărului de înnoptări în 2020, comparativ cu 2019, de la un declin de peste 70% în Cipru, Grecia şi Malta, la un recul de sub 35% în Olanda şi Danemarca.

Datele Eurostat includ nopţile petrecute în structurile de primire turistică din motive de afaceri sau de recreere.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un nou studiu arată efectele de lungă durată ale COVID. Oboseala, printre cele mai frecvente afecțiuni

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

O nouă mutație a coronavirusului a fost clasificată ca „variantă de interes”. JN.1 se răspândește rapid pe glob

Partenerii noștri