De ce nu economisesc românii bani
Un studiu legat de finanţele populatiei arată că un român din 3 pune bani de-o parte. Iar trei sferturi îşi planifică din timp achiziţiile importante - precum cumpărarea unei maşini. 60 la sută dintre cei chestionați spun că ar vrea să economisească, iar 9 din 10 declară că reuşesc să îşi achite la timp datoriile.
Consum uriaș de suplimente alimentare și vitamine în rândul românilor
Moscova omite intenționat pierderile uriașe provocate României de URSS
Mașinile curate consumă mai puțin combustibil (studiu)
România, în topul țărilor europene unde se consumă cel mai mult alcool
Topul celor mai periculoase orașe din România
Bucureștiul, pe locul doi în lume la aglomerația de pe șosele
Profesorii cer investiții în laboratoare și toalete și mese calde în școli
Raed Arafat: Testele de salivă nu se pot contamina
Obezitatea în rândul femeilor scade cu cât nivelul educației este mai mare
„Salariile sunt încă mici şi mulţi nu au luxul de a economisi, în acelaşi timp într-adevăr e vorba despre un anumit grad de educaţie financiară, mulţi îşi dau seama că nu putem să ne bazăm doar pe o pensie de la stat, important e să creştem rata de economisire. Dacă ai o locuinţă şi investeşti în asta şi asta e vorba de o economisire, îi creşti valoarea. Şi într-o perioadă în care dobânda la banca e relativ mică, pui banii ca să îi ai în siguranţa şi că e uşor să tranzacţionezi decât să te gândeşti la banii pentru viitor, crește economia atunci crește și rata de economisire”, spune Steven van Groningen, președinte de bancă.
„Un grup aparte au fost cei din oraşele mici, cu privire la datorii faţă de restul României. Avea datorii era considerat într-o măsură mai mare un comportament responsabil”, spune Barbu Mateescu, sociolog.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News