Live

InfoCons: Unii crenvurşti de porc vânduţi în România au de fapt mai multă carne de pui în compoziţie

Data publicării:
Procentul de carne de porc din crenvurştii vânduţi în magazinele din România variază între 10% şi 93%, arată studiul InfoCons. Foto: Profimedia Images

Procentul de carne de porc din crenvurştii vânduţi în magazinele din România variază între 10% şi 93%, arată un studiu realizat de InfoCons care a găsit şi produse care, deşi erau comercializate sub eticheta de crenvurşti de porc aveau de fapt mai multă carne de pui în compoziţie.

InfoCons a studiat etichetele a 19 produse găsite în magazinele de la noi. În cazul unora dintre cremvurştii de porc principalul ingredient, în ceea ce priveşte cantitatea, era carnea de pui. Urma apoi apa - 57,89%, sarea - 31,57% și abia apoi carnea de porc.

InfoCons a studiat și aditivii alimentari găsiţi în crenvurştii de porc și a constatat că toate produsele conțin E-uri, iar numărul de aditivi alimentari variază între 2 şi 11 per produs, astfel:

  • 5.26% din produse au în compoziție 11 E-uri;
  • 10.53% din produse au în compoziție 9 E-uri;
  • 21.05% din produse au în compoziție 8 E-uri;
  • 5.26% din produse au în compoziție 7 E-uri;
  • 10.53% din produse au în compoziție 6 E-uri;
  • 5.26% din produse au în compoziție 5 E-uri;
  • 10.53% din produse au în compoziție 4 E-uri;
  • 21.05% din produse au în compoziție 3 E-uri;
  • 10.53% din produse au în compoziție 2 E-uri.

Nitritul de sodiu a fost găsit în toți crenvurştii de porc, iar peste jumătate aveau carmin, un colorant obținut din sarea de aluminiu a acidului carminic.

  • 100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250);
  • 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență difosfat de sodiu (E450);
  • 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență acid asorbic (E300);
  • 57.89% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120).
  • De asemenea, 68,42% din produsele analizate nu conțineau fibre .

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

InfoCons: Un român poate consuma la masa de 1 Decembrie până la 68 de aditivi alimentari, 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare

Studiu InfoCons: 40% dintre tineri cumpără intenţionat produse contrafăcute. De ce optează românii pentru aceste bunuri

Unele alimente pot fi periculoase pentru sănătate, arată o analiză InfoCons: conțin E-uri, prea multă sare sau zaharuri

De ce pot pliculețele împotriva răcelii să facă mai mult rău decât bine

Partenerii noștri