Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi în achiziția unei case
Problema tranzacțiilor imobiliare este că abia după ce sunt finalizate ne dăm seama ce ar fi trebuit să știm sau cum ar fi trebuit să procedăm. În această serie discutăm despre etapele achiziției imobiliare, de la vizionare și până la intrarea în posesia cheilor.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Odată ce am stabilit care sunt prioritățile și bugetul disponibil, trecem la o cercetare online pentru a găsi apartamente sau case, mai vechi sau mai noi, care corespund criteriilor noastre. Posibil să revizuim așteptările inițiale, să căutăm în alte zone, alte tipuri de proprietăți sau chiar să amânăm achiziția.
Urmează etapa vizionărilor. Atenție la momentul ales pentru vizită - ar trebui să fie unul în care putem evalua cât mai realist viața de zi cu zi în acel loc și să avem suficientă lumină încât să nu ne scape vreun detaliu.
Întotdeauna facem poze, luăm măsurători și notăm observațiile. Cerem explicații pentru orice element care ne atrage atenția și stăm oricât e nevoie pentru a ne asigura că avem toate informațiile.
Facem câteva explorări ale zonei pentru a ne asigura că ne dorim să trăim acolo pentru următorii 10-20 de ani. În special în cazul caselor, facem o vizionare cu un specialist în structuri de rezistență sau construcții. Acesta ne va spune ce documente tehnice trebuie să cerem vânzătorului.
Nu negociem prețuri, nu plătim avansuri și nu semnăm nimic înainte de a avea copii ale tuturor documentelor casei pentru că acestea pot releva informații care afectează valoarea proprietății sau chiar schimbă decizia de achiziție.
Abia după ce specialistul în construcții ne dă ok-ul, iar avocatul a verificat documentele de proprietate, trecem la negocierea prețului și condițiilor de predare-primire a casei. Apoi mergem la un notar diligent care verifică toate documentele, semnăm contractul de vânzare-cumpărare, virăm banii și intrăm în posesia proprietății.
Editor web: Alina Popescu
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News