Live

Aproape 20 de tone de dovlecei din import, depistate cu valori mari de pesticide

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Inspectorii Autorătăţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) au depistat, într-un depozit din judeţul Ilfov, aproape 20 de tone de dovlecei contaminaţi cu reziduuri de pesticide. Dovleceii proveneau din Turcia şi s-a înregistrat depăşirea limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M. Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum.

ANSVSA a anunţat, luni, că săptămâna trecută, cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autorităţii au prelevat probe din legume şi fructe provenite din ţări terţe, dintr-un depozit din judeţul Ilfov.

„Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus în evidenţă o depăşirea a limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M”, anunţă ANSVSA.

Reprezentanţii Autorităţii anunţă că întregul lot de 19.644 de kg de dovlecei a fost distrus prin incinerare (în data de 13.04.2018).

Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum.

„Verificările cu această tematică se realizează în posturile de inspecţie la frontieră şi în punctele finale de import, vizează determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import”, mai anunţă ANSVSA.

Metalaxilul este o substanţă folosită ca fungicid, utilizată pentru combaterea manei la diferite tipuri de legume şi fructe. Are, în general, o toxicitate acută scăzută, putând avea efect alergic pentru ochi şi piele.

Sursa: News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum alegem carnea pentru masa de Crăciun. Recomandările ANSVSA pentru cumpărături în perioada sărbătorilor

Cum e întâmpinată Legea Mărarului în sate: „Făcuse toate legile din lume, le dăduse pe toate bune, rămăsese asta nefăcută. Nu e corect”

Noi reguli pentru producătorii agricoli. Fermierii care vor să-și vândă produsele la poartă, obligați să se înregistreze la DSV

Mii de animale au murit în urma inundațiilor. ANSVSA anunţă că medicii veterinari desfăşoară acţiuni de dezinfecţie în zonele afectate

Partenerii noștri