Live

Confruntată cu una dintre cele mai dure lovituri ale pandemiei, Elveția mai primește una: nici ciocolata nu se mai vinde

Data actualizării: Data publicării:
Vânzările de ciocolată elveţiană au scăzut cu 14,3% în primele opt luni din 2020. FOTO: Facebook Chocosuisse

Vânzările de ciocolată elveţiană au scăzut cu 14,3% în primele opt luni din 2020, deoarece pandemia de coronavirus a afectat industria călătoriilor şi afacerile hotelurilor şi restaurantelor.

Declinul a fost mai accentuat în perioada mai - august 2020, la 21,5%, fiind afectate atât vânzările interne, cât şi exporturile, a informat Asociaţia Chocosuisse.

Peste 70% din ciocolata elveţiană este exportată, iar afacerea a fost afectată în special în această vară pe fondul reducerii călătoriilor şi al declinului turismului, a informat Chocosuisse, printre ai cărei membri se află Barry Callebaut şi Lindt & Spruengli.

"Pe pieţele importante, nu estimăm o redresare nici chiar pe termen lung", a avertizat Chocosuisse.

Şi în Elveţia au scăzut vânzările de ciocolată în primele opt luni din 2020, dar au crescut importurile de ciocolată produsă în afara ţării, a precizat Asociaţia, care a criticat preţurile ridicate ale materiilor prime în Elveţia, din cauza "reglementărilor protecţioniste".

Anul trecut, industria ciocolatei din Elveţia a generat vânzări de 1,787 miliarde de franci elveţieni (1,97 miliarde de dolari), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Conform datelor Eurostat, în 2019, statele Uniunii Europene au importat 220.000 de tone de ciocolată din afara blocului comunitar, din care 70.000 de tone din Elveţia.

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Țara europeană în care purtarea tradiționalei burka musulmane va fi interzisă complet, de la 1 ianuarie 2025. Amendă, în caz contrar

Elveția ar putea permite reexportarea către Ucraina a armamentului pe care îl produce

Fechet: Căutăm o sursă de finanţare pentru a atrage o foarte mare investiție de procesare a sticlei în România

De ce cucerirea orașului Pokrovsk de către ruși ar fi o pierdere uriașă pentru Ucraina. „Fără oțelării, economia țării va muri”

Partenerii noștri