Comisia Europeană lansează o anchetă împotriva Ikea
Grupul suedez Ikea, cel mai mare retailer mondial de mobilier şi decoraţiuni, a intrat în vizorul oficialilor europeni.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Comisia Europeană va deschide o investigație împotriva Ikea, pentru a descoperi dacă producătorul de mobilier a evitat plata unor taxe de aproape 1 miliard de euro prin acorduri fiscale convenite cu autoritățile olandeze, informează Financial Times.
Mai exact, Ikea este suspectată că ar fi creat două grupuri separate, în cadrul unei reţele de companii cu sediul în Olanda, Luxemburg şi Liechtenstein, prin intermediul cărora a mutat bani şi profituri pentru a beneficia de anumite facilităţi fiscale preferenţiale, în perioada 2009-2014. Şi nu ar fi prima companie în această situaţie. Din 2013, Comisia Europeană a analizat peste 1.000 de astfel de acorduri încheiate între statele membre şi companiile multinaţionale. Printre cei vizaţi au fost şi companii precum Apple, Starbucks, Fiat şi Amazon, de la care statele membre au recuperat taxe în valoare de milioane de euro în urma investigaţiei declanşată de Comisia Europenă.
Lucia Caudet, purtător de cuvânt CE: „Avem îngrijorări că două prevederi fiscale din 2006 şi 2011 ar fi oferit Ikea posibilitatea de a plăţi taxe mai mici şi astfel ar fi avut parte de un tratament preferenţial, ceea ce a dus la un avantaj necompetitiv faţă de alte companii care se supun tot legislaţiei olandeze. Dacă această ipoteză este confirmată, atunci avem un ajutor de stat ilegal.”
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News