Live

Anunț de la Dacia privind preţurile pentru modelul Spring, produs în China

Data publicării:
Foto: Facia / Facebook

Dacia a anunțat printr-un purtător de cuvânt că nu intenţionează ca, pe termen scurt, să majoreze preţurile pentru modelul electric Spring, chiar dacă Comisia Europeană a anunţat taxe vamale provizorii la importurile de vehicule electrice pe baterii din China.

Purtătorul de cuvânt citat de Reuters a precizat încă că este posibil ca Dacia să crească preţurile la o dată ulterioară, dar nu în mod brusc şi, în orice caz, nu va fi vorba de o majore semnificativă, potrivit Agerpres.

La finalul unei investigaţii demarate în toamna anului trecut, Comisia Europeană a concluzionat că lanţul de producţie BEV (vehicule electrice) din China beneficiază de subvenţii incorecte, reprezentând o ameninţare economică pentru producătorii de vehiculele electrice pe baterii din UE.

În consecinţă, Executivul comunitar a decis să introducă tarifele vamale suplimentare de 17,4% pentru automobilele BYD, de 19,9% pentru automobilele Geely şi de 37,6% pentru automobilele SAIC.

De mai mulţi ani, Renault promovează Dacia Spring drept cea mai accesibilă maşină electrică din Europa. Modelul crossover produs în provincia chineză Hubei are un preţ de pornire de 20.800 de euro în Franţa sau 15.800 de euro dacă se ia în calcul şi subvenţia de la stat.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Comisia Europeană anunţă că are majoritatea necesară pentru a suprataxa maşinile electrice chinezeşti. Beijingul ameninţă

„Calul Troian al lui Putin” în Europa lansează un avertisment privind relațiile cu China. „Este un război rece economic"

China este pregătită de război. De ce SUA nu mai pot ține pasul cu ritmul de expansiune al armatei chineze (Foreign Affairs)

Paza de Coastă a Chinei anunță că a intrat în premieră în Oceanul Arctic, alături de Rusia. Mesajul transmis americanilor

Partenerii noștri