Live

Comisia Europeană a aprobat 222 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de apă și canal din județul Ilfov

Data actualizării: Data publicării:
Județul Ilfov va beneficia de modernizarea infrastructurii de apă și canal. Foto: Foto: Guliver/GettyImages

Județul Ilfov va beneficia de modernizare a infrastructurii de apă și canal, după ce Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 220 de milioane de euro în acest sens. Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a anunțat că acest proiect va permite celor peste 230.000 de locuitori ai Ilfovului să beneficieze de apă curată și de servicii de canalizare la cele mai înalte standarde.

Comisia Europeană a aprobat o investiție majoră de peste 222 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea și instalarea infrastructurilor de apă potabilă și de apă uzată în județul Ilfov din România. Potrivit portalului Comisiei Europene, investiția va conecta mai multe persoane la rețeaua de canalizare și va asigura o calitate mai bună și mai puține scurgeri de ape reziduale. Prin această investiție se va furniza apă potabilă care respectă standardele de calitate pentru aproximativ 234 000 de persoane.

Proiectul de modernizare, menit să deservească tuturor locuitorilor din Ilfov

Ca urmare a proiectului finanțat de Comisia Europeană, rata de conectare la sistemul de alimentare cu apă va crește de la 57,1 % la 99,6 % în 52 de comunități. În același timp, rețeaua de canalizare va fi extinsă cu 43,29 %, pentru a deservi 100 % din populația zonei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, a anunțat pe pagina sa de Facebook că proiectul de modernizare a infrastructurii de apă și canal în întreg județul va asigura tuturor locuitorilor acces către servicii publice de calitate.
 
"Prioritățile mandatului meu sunt centrate pe ilfoveni, pe nevoile și calitatea nivelului de trai pe care il pot avea în Ilfov. Dar pentru bunăstarea cetățenilor este nevoie de creștere economică și asta putem realiza doar printr-o dezvoltare continuă în toate sectoarele de activitate. Pentru județul Ilfov aprobarea proiectului de apă-canal este un prim pas spre Ilfovul în care se poate, un Ilfov dezvoltat, așa cum ni-l dorim cu toții. Unul dintre cele mai bune locuri în care sa crești, să te dezvolti și să îți clădești o casă. Valoarea eligibilă a proiectului regional major este de 261.280.039 de euro, bani pentru ilfoveni, din care un procent de 94 % va fi acoperit sub formă de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare", a explicat președintele Consiliului Județean Ilfov. 
 
Perioada de implementare a proiectului este de 55 de luni și este menit să asigure tuturor locuitorilor din județul Ilfov acces către servicii de apă și canalizare.
 
"De azi pornim la treaba împreună cu operatorul regional de apă și cu reprezentanții autorităților locale din județ, astfel încât, la finlizarea proiectului, cei peste 230.000 de locuitori ai Ilfovului să beneficieze de apă curată și de servicii de canalizare la cele mai inalte standarde.
Acest proiect nu ar fi fost posibil fără contribuția colegilor mei din Consiliul Județean si de la Apă Canal Ilfov, cărora le sunt extrem de recunoscător, îi felicit și le mulțumesc pentru munca depusă. De asemenea, echipa din cadrul Autorității de Management a Programului Operațional Infrastructura Mare a fost extrem de profesionistă și ne-a sprijinit de-a lungul drumului și pe al căror suport contăm în continuare. Azi este un început de drum, un drum pe care îmi doresc să merg alături de toți ilfovenii, astfel că peste 4 ani să putem spune că acasă, în Ilfov, se poate!", a mai anunțat Hubert Thuma. 

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul preşedintei CE Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: „Românii şi-au apărat dreptul de a-şi alege propriul destin”

Liderii Germaniei, Italiei şi Cehiei cer Comisiei Europene să renunţe la penalizarea producătorilor auto pentru emisiile de CO2 în 2025

România obține fonduri nerambursabile de la Comisia Europeană pentru proiecte privind tranziția către o energie curată

Apărarea TikTok, după ce Comisia Europeană a anunțat o investigație: „Eliminăm conținutul care încalcă regulile”

Partenerii noștri