Live

Ce a făcut viceguvernatorul BNR Florin Georgescu în biroul lui Liviu Dragnea?

Data publicării:
Foto: gov.ro

Ordonanţa Vâlcov-Teodorovici a dat ceaţă în economie, dar acum e ea cu totul în ceaţă. Viitorul devine total incert şi bate la uşa rapid. Joi seară prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a petrecut câteva ore bune în biroul lui Liviu Dragnea, unde se pare că a dus un studiu de impact detaliat.

Tot sub coordonarea lui Florin Georgescu a fost făcut şi primul studiu preliminar, apărut public, care arăta că taxa bancară face ravagii. Senatorul PNL Florin Cîţu scrie pe Facebook că e un dezastru, că ar fi fost o surpindere mare... Să luăm, totuși, cele povestite cu un praf de sare: e un mesaj din zona opoziţiei, prin urmare poate ar fi nevoie de nuanţări.

Dar ştim de la reporterii noştri că la Liviu Dragnea au ajuns, când era Florin Georgescu acolo, Darius Vâlcov, Eugen Teodorovici şi apoi Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Chiţioiu. Iar reuniuni de felul acesta nu se fac pentru a pregăti cadourile de 8 Martie.

Avem însă în faţă o situaţie. Se scurge timpul pentru ordonanţa aceasta controversată. A trecut deja jumătate din termenul dat de Standard and Poor's României pentru a prezenta modificările pormise astfel încât să nu fie schimbată perspectiva rantingului.  Vinerea viitorul e scadenţa.

Ar trebui ca destul de repede, în primele zile ale săptămânii viitoare să avem modificări care apoi să fie prezentate agenţiei ca deja făcute, pentru a evita intrarea pe drumul dezastrului, care să ne ducă în final în categoria „nerecomandat investiţiilor”.

Dacă studiul respectiv este atât de dur după cum se poveşteşte, atunci cu greu se poate corecta ceva în timp pentru a salva măcar aparenţele. Efecte, oricum, sunt: avem deja aproape trei luni de nebuloasă, care şi-au pus amprenta asupra activităţii companiilor, asupra planurilor.

Ordonanţa a fost un dictat. Două personaje au ieşit public, Vâlcov și Teodorovici şi au servit unei naţiuni viziunea lor. Ok, mai degrabă a primului dintre ei. Negândită în consecinţele sale, formulată ca o răzbunare, cu multe lacune. Impactul negativ este palpabil deja şi vor mai fi consecinţe. Oare nu e timpul ca pentru astfel de deranj să se şi plătească?

(comentariu Business Club)

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România are cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a noua lună la rând

Ministerul Finanţelor a împrumutat azi aproape jumătate de miliard de euro pentru finanțarea deficitului și a datoriei publice

Boloş, despre efectele crizei politice în economie: Băncile nu mai împrumută guvernul. „E o perioadă destul de incertă”

BNR a intervenit cu bani din rezerva valutară pentru a menține euro sub pragul de 5 lei, după primul tur al prezidențialelor

Partenerii noștri