Live

Bitcoin încheie cea mai slabă lună din ultimii zece ani

Data publicării:
Rusia ia în considerare să accepte bitcoin ca plată pentru exporturile de petrol și gaze. Foto: GettyImages

Prețurile Bitcoin au scăzut vineri cu 8%, marcând o reducere cu 36% în luna mai, aceasta fiind cea mai slabă performanță lunară a criptomonedei din septembrie 2011, scrie CNN, citat de Mediafax.

Un torent constant de vești proaste a trimis bitcoin în vrie, de la maximul istoric de peste 64.000 de dolari atins în aprilie.

Una din cauzele căderii criptomonedei sunt anunțurile CEO-ului Tesla, Elon Musk, care aa anunțat recent producătorul de mașini electrice nu va mai accepta bitcoin ca plată pentru vehiculele sale din cauza îngrijorărilor cu privire la impactul asupra mediului al mineritului bitcoin.

De atunci, Musk și-a înmuiat puțin poziția, fiind de acord să se întâlnească cu șefii mai multor companii ce minează bitcoin din America de Nord pentru a vorbi despre problemele legate de consumul de energie.

De asemenea, China și-a intensificat presiunile împotriva activelor digitale, iar Trezoreria Statelor Unite a dezvăluit noi planuri de impozitare a bitcoin, în timp ce Rezerva Federală a sugerat posibilitatea apariției unui dolar digital.

Evoluția bitcoin a influențat și alte criptomonede. Binance, XRP și Polkadot au suferit pierderi masive în această lună.

Bitcoin, recunoscut pentru volatilitate

Alte active, mai ales ether - al doilea ca mărime după bitcoin și susținătorul ofertelor de non-fungible tokens (NFT) - au rezistat mai bine. Ether a scăzut doar cu aproximativ 6%. Și dogecoin, despre care Musk a scris în mod repetat pe Twitter, a scăzut doar ușor în luna mai.

Așa-numitele stablecoins, cum ar fi Tether și USD Coin, care sunt legate de valute susținute de guvern au avut evoluții mai bune, fără variații majore.

Bitcoin este recunoscut pentru volatilitate, iar prețurile rămân cu peste 25% mai mari în acest an, în ciuda căderii din mai.

Bitcoin a scăzut de la aproape 20.000 de dolari în decembrie 2017, un vârf la acea vreme, la sub 3.500 de dolari la începutul anului 2019.

Scăderea bitcoin de aproape 40% din septembrie 2011 a fost de fapt mijlocul unei căderi de trei luni, din august până în octombrie a acelui an, în care prețurile au scăzut cu peste 35% în fiecare lună.

Oricine a trecut prin acea perioadă tumultuoasă a avut motive de satisfacție. Prețurile Bitcoin au atins un minim de 2 dolari în octombrie 2011 și acum se tranzacționează cu aproximativ 37.000 de dolari.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Record istoric: Bitcoin a depăşit pentru prima dată pragul de 95.000 de dolari

Cel mai mare jaf din istoria Bitcoin: Cum au reușit „Crocodilul de pe Wall Street” și soțul ei să fure peste 10 miliarde de dolari

Bitcoin a atins un nou record: s-a tranzacţionat duminică cu peste 80.000 de dolari pe unitate

Bitcoin a depășit 75.000 de dolari și atinge un nou record, propulsat de eventualitatea unei victorii a lui Trump

Partenerii noștri