Mineri virtuali fără voie. Ce metode folosesc infractorii cibernetici pentru a câștiga bani
România este un adevărat câmp de luptă pentru minarea de criptomonede. Atacurile minerilor de mondedă virtuală din ţara noastră s-au triplat în ultima jumătate de an, arată o analiză efectuată de specialiştii în securtitate cibernetică de la Bitdefender.
Bitcoin și celelalte criptomonede se prăbușesc
Cursă între două tehnologii rivale
Ce trebuie să știm când investim în criptomonede
Cele mai bune locuri pentru minarea de criptomonede
Temeri că Bitcoin a devenit o bulă speculativă
„Mama tuturor bulelor” s-ar putea sparge în curând
Alegeri parlamentare 2020. Va fi utilizată în premieră o nouă tehnologie de securizare a datelor
Benzina și călătoria cu metroul se scumpesc de la 1 ianuarie. Guvernul Ciolacu reintroduce „taxa pe stâlp”
Protest uriaș la Istanbul: Milioane de oameni au ieșit în stradă pentru Palestina, condamnând atacurile israeliene din Gaza
În ultimele şase luni, ponderea raportărilor lunare de aplicaţii care minează criptomonede a crescut până la 24%. În schimb, atacurile de tip ransomware au înregistrat o ușoară scădere, de două procente, ceea ce arată că infractorii cibernetici se orientează spre o metodă mult mai facilă de a câștiga bani.
Spre desebire de ransomware, unde infectarea presupune blocarea datelor personale şi apoi solicitarea unei recompense, aplicaţiile de minat monedă virtuală sunt mai uşor de monetizat. Este instrumentul perfect al hackerilor, din moment ce nu durează decât câteva minute până ce atacatorul raportează câştiguri după ce victima a fost infectată. În plus, se ţinteşte din ce în ce mai sus.
Specialiștii de la Bitdefender au observat că atacatorii folosesc inclusiv infrastructuri ale companiilor, cum ar fi centre de date sau sisteme industriale, pentru a obține bani.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News