Live

Investiţiile pe piaţa imobiliară din România au depăşit 1,25 miliarde de euro în 2022

Data actualizării: Data publicării:
Muncitori pe un șantier de construcție. Foto: Getty Images

Piaţa imobiliară din România a înregistrat anul trecut investiţii de peste 1,25 miliarde de euro, în creştere cu 36% faţă de volumul înregistrat în 2021, arată raportul unei companii de investiţii imobiliare.

În cursul anului trecut, investitorii români au fost cei care au contribuit considerabil la creşterea volumului de investiţii din România, arată datele centralizate de compania de consultanţă CRBE, potrivit Agerpres. Astfel, cu 16 tranzacţii cu o valoare medie de 38,7 milioane euro, dar şi cu cea mai mare contribuţie la volumul investiţiilor în 2022, jucătorii locali au reuşit să dezvolte plasamentele din piaţă,.

Pe locurile următoare, la distanţă considerabilă, s-au aflat activele sud-africane, cu o pondere de 15%, cele austriece (10%), iar cu acţiuni sub 10% au fost investitorii din Belgia, Marea Britanie, Ungaria şi Malta, care au cumulat un sfert din valoarea totală înregistrată anul trecut.

Cel mai dinamic sector din punct de vedere al investiţiilor atrase a fost cel al birourilor, care a înregistrat şi un record.

În 2022, segmentul de birouri a atras 62% din totalul investiţiilor, urmat de retail (24%) şi de industrial (7%). Totodată, hotelurile şi activele din alte sectoare au reuşit să atragă, împreună, 7% din suma totală investită.

Potrivit raportului „Market Outlook 2023” trei tendinţe principale vor modela piaţa de profil în 2023: impredictibilitatea preţurilor pentru cea mai mare parte a anului, furnizarea limitată de produse noi și numărul de cumpărători relevanţi, care să fie mai mare decât se crede.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ultrabogaţii din Marea Britanie ameninţă cu plecarea în masă, pentru că guvernul vrea să elimine o regulă veche de 200 de ani

Scumpiri record pe piața imobiliară. Cât a ajuns să coste un apartament în zona de Sud a Bucureștiului

Boloș spune că certificatul fiscal de la ANAF pentru vânzarea caselor nu va interzice tranzacția: Când primești banii, achiți și taxele

Case vândute doar cu certificat fiscal. Cum va fi influențată piața imobiliară de cel mai nou proiect al Ministerului Finanțelor

Partenerii noștri