Live

Două intersecții importante din București vor fi reconfigurate

Data publicării:
Două intersecții importante din București vor fi reconfigurate. Foto: Facebook/Nicușor Dan

Două intersecții din București vor fi reconfigurate, a anunțat marți primarul general Nicușor Dan. Este vorba despre intersecția Șos. Colentina - șos. Fundeni - șos. Andronache - str. Gherghiței din Sectorul 2 și de intersecția Piața Libertății din Sectorul 4.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că au fost atribuite contractele de achiziţie publică pentru serviciile de elaborare DALI, documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţii, în vederea reconfigurării a două intersecţii importante din Bucureşti, fiind vorba despre intersecţia Şos. Colentina - şos. Fundeni - şos. Andronache - str. Gherghiţei din sectorul 2) şi intersecţia Piaţa Libertăţii din sector 4.

„Am atribuit contractele de achiziţie publică pentru serviciile de elaborare DALI (documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţii), în vederea reconfigurării a două intersecţii importante din oraş. Este vorba despre intersecţia Şos. Colentina - şos. Fundeni - şos. Andronache - str. Gherghiţei (sector 2) şi intersecţia Piaţa Libertăţii (sector 4). Aceste documentaţii vor sta la baza întocmirii ulterioare a proiectului tehnic pentru execuţia lucrărilor. Termenul de realizare a DALI este de 120 de zile calendaristice de la data ordinului de începere”, a scris Nicuşor Dan într-un mesaj pe Facebook.

„În cele două intersecții pe care le vom reconfigura se regăsesc acum artere foarte aglomerate: șoseaua Colentina, șoseaua Fundeni, șoseaua Andronache (care face legătura între Centura București și cartierul Colentina) și strada Gherghiței (care face legătura între Autostrada A3 București - Ploiești și șoseaua Colentina). Modernizarea lor va aduce o îmbunătățire a condițiilor de circulație și transport, asigurând o fluidizare a traficului, mai ales pentru zilele si perioadele orare extrem de aglomerate”, a transmis Nicușor Dan.

Reconfigurarea celor două intersecții face parte dintr-un program mai amplu al Primăriei care vizează modernizarea și degajarea traficului din București.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Bă, te duci și semnezi! Mai jos de un milion, nu”. Noi detalii despre scandalul dintre Man și Anamaria Prodan

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bucureștenii ar putea plăti mai mult pentru căldură. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Nicușor Dan spune că a rupt șase sacouri în cotul drept de când e primar: „De la semnat, probabil”

Planșeul din Piața Unirii, în pericol de prăbușire. Primarul Sectorului 4: „E o problemă de viață și de moarte”. Ce spune Nicușor Dan

Întâlnire Ciolacu - Nicuşor Dan pe tema blocurilor ilegale din Capitală. „Trebuie să recunoaştem că este un fapt împlinit”

Partenerii noștri