Live

Cum s-ar vedea cerul dacă planetele ar fi la fel de aproape ca Luna

Data actualizării: Data publicării:
Jupier

Pe 31 ianuarie 2018 a avut loc o combinaţie de eclipsă totală de lună, de lună albastră şi o super-lună. Evenimentul a atras atenția oamenilor, imaginația lor fiind aprinsă de evenimentul astronomic rar, asta și pentru că satelitul natural al Terrei s-a văzut cu 14% mai mare. Însă pasionații de astronomie și-au pus imaginația la lucru în trecut și au găsit o modalitate inedită de a arăta cât de mari sunt planetele din sistemul nostru solar.

Luna

Unele dintre cele mai dificile întrebări în astronomie sunt: cât de mari sunt corpurile cerești, cât de departe sunt și când s-au format. Cum pot oamenii să înțeleagă că o planetă este de 1.300 de ori mai mari decât Pământul? Sau că se află la 144 de milioane de kilometri de sistemul nostru solar?

Artistul Ron Miller a creat o serie de imagini care ilustrează perfect aceste întrebări și îi ajută pe oamenii de rând să înțeleagă cât de mari sunt planetele din sistemul nostru solar și cum s-ar vedea dacă ar fi la circa 384.000 de kilometri de Pământ, distanță la care se află Luna.

Mercur
Venus
Marte
Saturn
Uranus
Neptun

Artistul a ales să ilustreze în fundal cu Valea Morții din California. El consideră că spațiul îi inspiră pe oameni și, în fiecare din situațiile ipotetice de mai sus, am fi diferiți. „Cu toții ne-am simți mai umili cu prezența lui Jupiter asupra noastră”, a spus Ron Miller.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lasere „alimentate de lumina soarelui” ar putea fi noua sursă de energie în spațiu pentru călătorii pe Lună și pe Marte

De ce nu au mai ajuns oamenii pe Lună de mai bine de 50 de ani. „Dacă nu era riscul politic, probabil că eram deja pe Marte”

Cum arată naveta spațială pe care chinezii o vor folosi pentru aprovizionarea stației lor de pe orbita Terrei

Primul satelit de lemn din lume a fost lansat într-o misiune pentru a dovedi că „vom putea trăi în spațiu pentru totdeauna”

Partenerii noștri