Live

Cum a reușit un escroc condamnat la 30 de ani de închisoare să continue să înșele oameni, de după gratii. Percheziții direct în celulă

Data publicării:
Metoda "Accidentul" a făcut sute de victime în ultimii ani. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Neamț este acuzat că a înșelat peste 120 de persoane prin metoda "Accidentul". Cele mai multe din fapte le-a comis chiar din spatele gratiilor, unde se afla încă din 2015. Pentru a încasa banii de la victimele sale, escrocul din penitenciar apela la complicii săi din libertate. A fost descoperit și, în urma perchezițiilor făcute în celula în care e închis, oamenii legii au confiscat un telefon mobil de pe care fuseseră făcute apelurile, scrie Ziarul Hunedoreanului.

Bărbatul, scrie sursa citată, a fost condamnat în 2020 la o pedeapsă-record, care a totalizat 30 de ani de detenție pentru 122 de înselăciuni prin metoda "Accidentul". Doar că, multe dintre fapte au fost comise, spun anchetatorii, chiar în timp ce individul se afla deja după gratii într-un alt dosar, adică după anul 2015.

Individul își apela victimele de pe un telefon mobil și se prezenta drept doctor, avocat sau chiar fiul lor. Întotdeauna invoca un accident și nevoia urgentă de bani cash pentru "victima" din poveste. Nici condamnarea primită în 2020 nu l-a făcut să se oprească din a înșela oamenii prin metoda "Accidentul", scrie sursa citată.

Printre victimele sale recente se numără și o femeie de 82 de ani, din satul Cărăstău, județul Hunedoara. Inculpatul a sunat-o pe femeie, s-a pretins fiul acesteia și i-a spus că are nevoie de bani, fiind în stare gravă după un accident.

"I-a spus părții vătămate că a suferit un accident având leziuni la coloana vertebrală, după care telefonul a fost preluat de o altă persoană care s-a prezentat drept medic spunându-i că este nevoie de orice sumă de bani pe care o deține în casă, pentru ca fiul acesteia să intre în operație. După aproximativ două ore de la momentul apelului, timp în care persoana vătămată a fost ținută la telefon, la domiciliul acesteia, din satul Cărăstău (Hunedoara), s-au prezentat două persoane cărora femeia le-a dat suma de 12.700 lei”, se arată în dosar.

În urma cercetărilor a fost identificat autorul apelurilor, iar telefonul pe care îl deținea ilegal a fost ridicat din camera sa de detenție în urma perchezițiilor. Și complicii lui au fost prinși, iar unul dintre ei se află deja în arest, la Penitenciarul Deva.

"Este cunoscut faptul că deține ilegal mai multe telefoane mobile de care se folosește pentru comiterea de infracțiuni, respectiv înșelăciune prin 'metoda accidentul'. El apelează potențialele victime și își însușește calitatea de doctor, avocat sau fiu al acestora pentru a le convinge pe acestea și ai remite diferite sume de bani prin intermediul unor persoane aflate în libertate – 'săgeți' care se deplasează la domiciliul victimelor", se arată în dosar.

În urma anchetei, escrocul din penitenciar și-a recunoscut fapta, pe care a spus că "o regretă". Potrivit jurnaliștilor de la Ziarul Hunedoreanului, bătrâna s-ar fi împăcat cu escrocul, după ce și-a recuperat cei 12.700 de lei.

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Auzi bătaia asta? Pregătește-te, tu urmezi”. Mărturii ale deținutelor torturate în închisorile din Iran

Procuratura rusă cere peste cinci ani de închisoare pentru foştii avocaţi ai lui Navalnîi

Pedeapsa uriașă primită de un bărbat din Siberia, după ce a încercat să otrăvească soldați ruși mobilizați să lupte în Ucraina 

Povestea filipinezei eliberate după ce și-a petrecut 15 ani în închisoare în așteptarea execuției

Partenerii noștri