Live

Ploi torențiale în mai multe județe, în această seară. Alertă de cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din Constanța

Data actualizării: Data publicării:
Foto care are caracter ilustrativ. Shutterstock

ANM a emis, duminică, avertizări cod portocaliu de averse torenţiale de tip nowcasting, valabile în judeţele Bacău și Vrancea, valabilă până la ora 18.30, după ce mai devreme și județele Constanța și Buzău au fost vizate de o alertă meteo similară. În același timp, hidrologii au emis și o atenţionare cod portocaliu de inundaţii pentru râuri care traversează judeţul Constanţa.

Conform ANM, un cod portocaliu de tip nowcasting este valabil până la 18.30 în localități din județul Bacău și județul Vrancea.

Sunt vizate următoarele localități din Bacău: Târgu Ocna, Dărmăneşti, Dofteana, Oituz, Mănăstirea Caşin, Slănic-Moldova, Berzunţi, Târgu Trotuş, Bârsăneşti, Pârgăreşti, Caşin, Bogdăneşti.

În județul Vrancea, alerta vizează următoarele localități: Câmpuri, Tulnici, Soveja.

Tot astăzi, mai multe localități din județul Constanța, printre care Eforie, Techirghiol, Tuzla, Negru Vodă, și din județul Buzău au fost vizate de o alertă de cod portocaliu tot de tip nowcasting, valabilă până la ora 18.00, respectiv 17.40.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, mai spune ANM.

Totodată, mai multe județe din sud-estul țării se află sub cod galben de ploi torențiale, până luni, 7 octombrie.

Avertizare și de la hidrologi

În paralel, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare cod portocaliu de inundații, pentru județul Constanța.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 6 octombrie, ora 17:05 - 6 octombrie, ora 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile mici din judeţul Constanţa.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din zona de sud a judeţului Constanţa, situate la sud faţă de Canalul Dunăre - Marea Neagră.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

VIDEO Un copil l-a văzut pe Gigi Becali și i-a zis direct: ”Domnu', îmi dați 50 de lei?”. Nu se aștepta la ce a urmat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doi bărbați au fost răniți după ce balustrada unui restaurant s-a rupt și au căzut de la etaj

Cod galben de ploi abundente. Meteorologii au anunțat când se încălzește din nou vremea

Inundațiile fac ravagii în toată lumea, dar nu și în Viena. Ce soluție au găsit austriecii ca să evite un dezastru de proporții

Guvernul va trimite la Bruxelles o evaluare a pagubelor de la inundațiile din județul Galați, anunță Ciolacu. Ce sumă va obține România

Partenerii noștri