VIDEO Ninsori și viscol în jumătate de țară. Cod roșu de vânt și ploi în Constanța sâmbătă seara
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă seară, o avertizare nowcasting Cod roşu pentru judeţul Constanţa. Mijlocul lunii noiembrie aduce viscol și ninsori în jumătate de ţară. Meteorologii au emis doua coduri, galben și portocaliu, de vreme rea pentru acest sfârșit de săptămână. În Suceava, mai multe mașini au rămas blocate pe DN 17, din cauza zăpezii.
Ninsori și ploi, în mai multe zone. Prognoza meteo pentru ultimele zile din luna noiembrie
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Meteorologii anunță vreme caldă
Prima ninsoare în Capitală din acest sezon. Meteorologii anunță cum va fi vremea până la finalul săptămânii viitoare
VIDEO: Cupolă de aer polar peste România. Cum va fi vremea
Vremea se schimbă radical
Cod galben de vânt în mai multe zone din țară. Unde vor fi rafale de până la 120 de km/h
Trafic îngreunat în județul Galați, aflat sub cod portocaliu de vreme rea, până duminică
ACTUALIZARE 21:48 Traficul rutier este îngreunat, sâmbătă seară, pe mai multe drumuri din judeţul Galaţi, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă şi polei, în multe zone. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Fotea, cea mai mare problemă o reprezintă vântul care suflă puternic şi viscoleşte zăpada, aducând-o pe şosele, informează news.ro.
Conform IPJ Galaţi, sâmbătă seară, traficul rutier nu este blocat în judeţ, însă este îngreunat şi se circulă în condiţii de iarnă, întrucât, pe unele drumuri naţionale şi judeţene, carosabilul este acoperit cu zăpadă şi polei. De asemenea, sunt manifestări de vânt puternic în nordul judeţului.
Pe DN 24D, între localităţile Bursucani şi Bălăbăneşti, ninge abundent şi se acţionează cu un utilaj de deszăpezire de la Secţia de Drumuri Naţionale Galaţi. Traficul este îngreunat şi din cauza unui TIR rămas pe partea carosabilă.
De asemenea, se acţiona cu utilaje de deszăpezire pe DN 24D şi între localităţile Cuca - Tuluceşti, pe DN 26 între municipiul Galaţi – comuna Vânători şi comuna Folteşti, pe DN 25 între localităţile Şendreni şi Braniştea, precum şi Drăgăneşti – Iveşti şi pe DN 24 între municipiul Tecuci şi comuna Ghidigeni.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Fotea, utilajele acţionează deja de ore bune pe drumurile judeţene pentru a înlătura zăpada de pe partea carosabilă şi pentru a împrăştia material antiderapant.
„Cea mai mare problemă este vântul care suflă cu putere şi spulberă zăpada de pe câmp pe partea carosabilă”, a afirmat Fotea.
Până duminică, la ora 10.00, judeţul Galaţi este sub cod portocaliu de vreme rea.
Constanța: Mai multe cartiere au rămas fără apă
ACTUALIZARE 21:35 Locuitorii mai multor cartiere ale municipiului Constanţa au rămas sâmbătă seară fără apă la robinete, din cauza fluctuaţiilor de tensiune care au dus la o cădere totală a acesteia, ca urmare a ploii torenţiale şi vijeliei, a informat Regia Autonomă Judeţeană de Apă, citată de Agerpres.
RAJA Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că la nivelul Complexului Constanţa Nord, s-au înregistrat multiple fluctuaţii de tensiune care au condus la o cădere totală a acesteia, în jurul orei 19.30. Fără curent, pompele staţiei nu mai pot asigura alimentarea cu apă a consumatorilor din următoarele zone: Tomis Nord, Tomis III, Boema şi Tic-Tac, Dacia, Sat-Vacanţă, Staţiunea Mamaia, Mamaia Nord, Mamaia Sat, Depozit 10, Tabăra Năvodari şi Zona Industrială Midia.
„Şi la nivelul Staţiei de Pompare şi Tratare Palas încă se înregistrează multiple fluctuaţii de tensiune şi din acest motiv sunt în continuare afectaţi de lipsa apei consumatorii din următoarele zone: CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Industrială, Brătianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Compozitori, Coiciu, Inel I, Inel II, 1 Mai şi Depozite - Halta Traian”, se mai spune în comunicat.
Unitatea 1 a centralei nucleare Cernavodă s-a deconectat automat din cauza vântului puternic
ACTUALIZARE 21:17 Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice, ca urmare a „condițiilor meteo care au cauzat pertubații în sistemul energetic național”, a anunțat SN Nuclearelectrica SA.
„Deconectarea automată a Unității 1 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații. În perioada următoare, specialiștii CNE Cernavodă vor lucra la identificarea cauzelor și vor efectua lucrări de remediere pentru reconectarea la sistem, în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă, aplicabile în aceste situații”, precizează SN NuclearElectrica într-un comunicat de presă.
Deconectarea automată a Unității 1, precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător, mai precizează documentul.
Brăila: Ninsori, copaci doborâți pe stradă, avarii la stâlpi de electricitate
ACTUALIZARE 21.00 Mai mulţi copaci au fost doborâţi, sâmbătă, de vântul puternic, în judeţul Brăila, inclusiv pe maşini, fiind semnalate avarii şi la stâlpi de electricitate. Drumarii intervin cu utilajele de deszăpezire, în condiţiile în care în judeţ ninge de mai multe ore, informează news.ro.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, colonelul Ştefan Stoian, în judeţ ninge de mai multe ore, fiind nevoie de intervenţia mai multor utilaje de deszăpezire, îndeosebi pe drumuri judeţene unde vântul puternic viscoleşte zăpada. Tot din cauza vântului, un copac a fost smuls din rădăcină şi s-a prăbuşit peste 4 maşini parcate, în municipiul Brăila. Nu s-au înregistrat victime, doar pagube însemnate.
Tot în Brăila, un autoturism a rămas împotmolit în zona localităţii Gulianca, în timp ce pe DN 22, la ieşirea din localitatea Tudor Vladimirescu, un copac a căzut pe carosabil.
O avarie s-a produs la un stâlp electric în municipiul Brăila, iar un copac a căzut pe carosabil pe DN 22, între localităţile M. Kogălniceanu şi Movila Miresii.
Tot din cauza viscolului, mai multe cabluri electrice sunt căzute pe carosabil, în municipiul Brăila. Nu se ştie deocamdată numărul abonaţilor care nu au curent elecric.
Şi pe drumurile naţionale din Brăila se intervine cu mai multe utilaje pentru a se putea menţine circulaţia autovehiculelor.
Copaci doborâți de vânt în Ialomița
ACTUALIZARE 20:55 Pompierii ialomiţeni au intervenit, sâmbătă, pentru îndepărtarea mai multor copaci care au fost doborâţi de vântul puternic în contextul unei avertizări Cod portocaliu de vreme rea, informează Agerpres.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, un copac a căzut pe un autoturism aflat în parcare, în Feteşti, nefiind înregistrate victime.
De asemenea, s-a acţionat pentru degajarea unui copac în municipiul Slobozia şi pentru îndepărtarea unui pom căzut pe carosabil, pe DN2C, la ieşire din Slobozia spre Amara.
Pompierii militari rămân la datorie pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea, a precizat ISU.
Judeţul Ialomiţa se află sub avertizare Cod portocaliu de intensificări ale vântului cu rafale de 85.. 90 km/h şi precipitaţii mixte.
Vântul va bate cu 100 de kilometri pe oră în Constanța
ACTUALIZARE 20:50 A fost emis și cod roșu de vânt în județul Constanța.
Practic, este afectată întreaga zonă de litoral a județului Constanța. În total, 21 de localități sunt afectate de codul roșu:
--- Agigea, Albești --- Constanța, Corbu, Costinești, Cumpăna --- Eforie --- Istria --- Limanu, Lumina --- Mangalia, Mihail Kogălniceanu --- Năvodari --- Ovidiu --- Pecineaga --- Săcele --- Techirghiol, Topraisar, Tuzla --- Valu lui Traian.
De asemenea, va fi afectată și „zona de litoral a județului Tulcea, respectiv 4 localități: C.A. Rosetii; Jurilovca, Sfântu Gheorghe, Sulina”.
ACTUALIZARE 20:45 Cod roșu de ploi în Constanța: Meteorologii au emis, sâmbătă seara, o avertizare nowcasting de ploi pentru municipiul Constanţa şi alte patru localităţi. În Constanţa, mai multe zone au fost deja inundate în urma ploilor din cursul zilei, informează news.ro.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă seară, o avertizare nowcasting Cod roşu pentru judeţul Constanţa, localităţile Constanţa, Năvodari, Ovidiu, Lumina, Corbu.
În aceste zone va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 30…50 l/mp. În zona avertizată în ultimele ore s-au acumulat cantităţi de peste 50 l/mp.
Codul roşu este valabil de la ora 20.15 până la ora 23.00.
Mai multe zone din municipiul Constanţa au fost inundate, sâmbătă, în urma unei ploi torenţiale, iar la dispeceratul Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa au fost primite aproape 80 de sesizări. De asemenea, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a zece copaci care au fost dărâmaţi de vânt
Știrea inițială:
„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 17, între kilometrii 224 şi 230, localitatea Păltinoasa, judeţul Suceava, este zăpadă depusă pe carosabil, în zonă ninge şi mai multe autovehicule au rămas blocate pe acest tronson de drum”, a anunțat sâmbătă dimineață Centrul Infotrafic.
Au fost solicitate utilaje, pentru deszăpezire şi împrăştiere de material antiderapant.
Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, existând rută ocolitoare pe DN 2E.
De asemenea, DRDP Iaşi, a transmis că ninge în zona de munte a judeţului Suceava, la Rădăuţi şi în zona Ghimeş (Bacău), iar carosabilul se prezintă majoritar umed, cu porţiuni de zăpadă frământă în strat de sub 1 cm.
„În restul judeţelor din regiunea de nord-est plouă slab, cu lapoviţă în Fălticeni şi Suceava, dar şi în zonele Potoci şi Piatra Neamţ (NT), la o temperatură a aerului în regiune cuprinsă între -2 şi +6°C, potrivit News.ro. Pentru asigurarea circulaţiei pe drumurile naţionale, în acest moment se acţionează cu un efectiv de 54 de autoutilaje de dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant”, a transmis DRDP Iaşi.
De asemenea, a nins și în vestul țării.
Cinci utilaje pentru deszăpezire au intervenit azi noapte pe DN 58 și DN 57B din judetul Caraș-Severin, răspândind 21 de tone de material antiderapant.
Autoritățile avertizează că șoseaua e umedă pe toate drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest, iar pe DN 7A zona Obârșia Lotrului, DN 57B Oravița ieșire spre Bozovici și DN 58 Reșița-Anina drumul este umed, cu urme de zăpadă îmbibată cu material antiderapant de sub 1-2 cm.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News