VIDEO | Expert internațional, despre siguranța copiilor în mașină: Sistemele de prindere trebuie folosite corect
Scaunul și centura de siguranță pot salva vieţi, indiferent de vârstă și de aceea trebuie folosite corect. Un curs pentru siguranța copiilor în mașină a avut loc, în premieră, în România. Elevi au fost agenții de poliţie din Cluj-Napoca, iar profesor - un specialist în sistemele de siguranță destinate autoturismelor, cu o experiență de 20 de ani în domeniu.
Adolescent de 14 ani, descoperit în trafic după ce a condus 70 de kilometri cu fratele său în vârstă de 10 ani pe scaunul din dreapta
Vânătoarea de cadouri în prag de sărbători. Cum să eviți jucăriile care pot pune în pericol siguranța copilului tău
„O masă caldă”, contaminată cu listeria. Concluzie în cazul copiilor din Mehedinți, ajunși la spital cu toxinfecție alimentară
Ce au mâncat copiii din Mehedinți care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară
VIDEO. Scene șocante pe autostradă: Doi copii au fost proiectați din mașină, în mijlocul traficului, după un accident
Nepoata lui Belousov își imploră unchiul să nu mai ucidă copii ucraineni
28% dintre gravidele din România consumă alcool, bebelușii se nasc în sevraj
Caz șocant în Drobeta-Turnu Severin
Scandal după ce un restaurant le-a cerut părinților să nu-și lase copiii să alerge printre mese
Peter Jahn e de peste 20 de ani specialist internațional în siguranța auto a copiilor. A venit în Cluj pentru a-şi împărtăşi experienţa, ca să salveze vieţi.
Peter Jahn, expert internațional: Am descoperit că în România există copii, de vârstă mijlocie, care circulă în mașini fără sisteme de securizare sau în brațele mamei. Nu este util, este împotriva legii, dar și împotriva fizicii. Trebuie să folosească un sistem de securizare corespunzător, în funcție de greutate și vârstă. Nu e important doar să folosești aceste sisteme, ci să le folosești corect.
Potrivit unui studiu european din 2015, România e țara cu cel mai mic procent, doar 26%, în ceea ce privește rata de utilizare a centurii pe bancheta din spate a maşinilor.
Ana Măiță, organizator Fundația Crucea Albă: Această conștiinciozitate scade începând cu vârsta de doi ani, ajungând ca la vârsta de 12 ani să avem foarte mulți copiii transportați nesecurizați.
La curs, agenții de circulație au învățat cum să le explice eficient părinților importanța acestor sisteme, dar și cum se folosesc corect.
Șapte agenți de la Rutieră și-au lăsat uniformele acasă și au venit la curs.
Polițistă: Întâlnim în trafic trei categorii de părinţi: care folosesc sistemele de siguranță, care folosesc sistemele într-un mod incorect şi care nu le folosesc.
Polițist: Soţul care conducea autovehiculul a adormit la volan, a intrat în coliziune cu un cap de pod, iar copilul a fost proiectat din braţele mamei sale.
A fost primul curs ţinut în România cu scopul îmbunătățirii siguranței copiilor care sunt pasageri în autoturisme.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News