Live

Un velier cu cinci persoane la bord, care era în pericol să se scufunde în zona Vama Veche, a fost salvat de ARSVOM

Data publicării:
Un velier aflat în pericol de scufundare pe Marea Neagră, în zona Vama Veche, cu cinci persoane la bord, a fost remorcat şi dus în condiţii de siguranţă în Portul Turistic Mangalia. Foto: ARSVOM

Un velier aflat în pericol de scufundare pe Marea Neagră, în zona Vama Veche, cu cinci persoane la bord, a fost remorcat şi dus în condiţii de siguranţă în Portul Turistic Mangalia de către un echipaj al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de ARSVOM, în cursul nopţii de 25 spre 26 septembrie, Căpitănia Mangalia a anunţat faptul că velierul Minorca se află în pericol de scufundare, acesta luând apă la bord, relatează Agerpres.

În jurul orei 3.30, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) a solicitat ajutorul navei SAR THEIA, aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, pentru a se deplasa către velierul Minorca, spre a-i acorda asistenţă.

„SAR THEIA cu echipajul de la bord, condus de comandant Drăghici Lucian împreună cu Călin Valerică - ofiţer mecanic şi Drăgănoiu Aurel - timonier, s-a deplasat în direcţia indicată de MRCC, respectiv la Est de Vama Veche, pentru a acorda ajutor velierului Minorca. În această intervenţie, echipajul de pe SAR THEIA a folosit pompa mobilă de santină a navei SAR, pentru a scoate apa din interiorul velierului”, se arată din comunicat.

Velierul Minorca împreună cu persoanele aflate la bord, cinci cetăţeni de naţionalitate română, a fost remorcat de către SAR THEIA şi adus în condiţii de siguranţă în Portul Turistic Mangalia.

„Intervenţia a fost una destul de dificilă din cauza vremii nefavorabile, cu vânt puternic forţă 6 Beaufort”, conform ARSVOM.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Dezastru ecologic”. Putin spune că 40% din țițeiul transporat de petrolierele scufundate în zona Krasnodar s-a vărsat în Marea Neagră

Când ar putea fi gata cablul submarin de mare tensiune prin Marea Neagră care va lega UE de Azerbaidjan. Anunțul președintelui Aliyev

Un petrolier rusesc s-a rupt în două în timpul unei furtuni în Marea Neagră. „A avut loc o deversare de produse petroliere”

Cum răstălmăcește ambasada rusă un comunicat MapN despre pericolele la adresa României. Studiu de caz: minele din Marea Neagră

Partenerii noștri