Live

Un nou val de praf deșertic deasupra României, până în noaptea de joi spre vineri. De unde vine acesta

Data actualizării: Data publicării:
Încă un val de praf saharian. Foto- Cristian Șuțu

Meteorologii avertizează asupra prezenţei unui val de praf din zona deşertului Karakum, deasupra României, până în noaptea de joi spre vineri, relatează News.ro.

”În perioada 3 septembrie, ora 19.00 – 5 septembrie, ora 23.00, circulaţia aerului, predominant nord-estică, va favoriza avansul dinspre partea central-sudvestică a Asiei (zona deşertului Karakum, din Turkmenistan) a unei mase de aer încărcată cu particule de praf, către estul Europei şi deasupra României”, anunţă, marţi, Administraţia Naţională de Meteorologie.

Acest nor a traversat Rusia, Ucraina şi o parte din Republica Moldova. 

Potrivit hărţilor cu mişcarea valului de praf publicate de Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus, acesta va pluti, miercuri peste trei sferturi din ţară, iar joi pe toată suprafaţa, urmând ca în noaptea de joi spre vineri, să părăsească România spre Ungaria.

În aceste condiţii de poluare severă este bine pentru persoanele care suferă de afecţiuni ale aparatului cardiorespirator să stea în casă, în zonele unde este climatizarea foarte bună sau în zonele unde sunt şi filtre de aer.

Sursa citată a precizat că, din prima parte a nopţii de joi spre vineri (5 / 6 septembrie), masa de aer încărcată cu particule de praf se va îndepărta de ţară.

Administrația Națională de Meteorologie va continua să monitorizeze evoluția acestui fenomen și va actualiza informațiile în funcție de intensitatea și evoluția condițiilor meteorologice.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O masă de aer cu praf saharian va ajunge din nou deasupra României. În ce zone se va depune

Un nou val de praf saharian ajunge sâmbătă în România

Alertă ANM: Ciclonul aduce deasupra României și un nou val de praf saharian

Praful saharian sufocă România. Imagini cu străzi și mașini acoperite de un strat de nisip fin

Partenerii noștri