Un drum județean inaugurat în martie s-a surpat în zona localității Gropnița, după trei zile de ninsori
Un drum județean inaugurat la finalul lunii martie anul acesta s-a fisurat după ninsorile de săptămâna trecută. Este vorba despre șoseaua care leagă orașele Suceava și Iași.
Momentul în care un șofer din Iași virează la stânga și este lovit în plin de tramvai
Copiii nevoiași îl așteaptă pe Moș Crăciun. 10.000 dintre ei vor primi daruri cu ajutorul unui preot din Iași
O roată în derivă, desprinsă de la un tir, a făcut slalom printre mașini, în Iași
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Postul Crăciunului a devenit un lux. Cu cât s-au scumpit legumele față de anul trecut
Accident grav în Iași cu 16 persoane implicate, dintre care 14 copii: două persoane au fost rănite. Poliția a deschis dosar penal
Prezență peste așteptări la racla Sfintei Parascheva. Zeci de mii de oameni așteaptă la coadă pentru a se închina la moaște
Cozi de kilometri pe străzile din Iași, cu ocazia pelerinajului de Sf. Parascheva
Pelerinajul de Sfânta Parascheva, mană cerească pentru afacerile din Iași
Drumul a fost recepționat în 23 martie. Este vorba despre un lot de 22 de kilometri din axa Iași-Suceava. După cele trei zile de ninsori de săptămâna trecută, au apărut fisuri atât de mari între localitățile Gropnița și Focuri că nu s-a mai putut circula. Zona a fost împrejmuită, a fost scos asfaltul fisurat și s-au impus restricții de viteză de 30 de km pe oră, s-au montat semafoare, iar pe singura bandă rămasă disponibilă se circulă alternativ.
Autoritățile județene spun că este o zonă cu alunecări de teren, că știau asta când s-a făcut studiul de fezabilitate, dar recunosc că versantul nu a fost consolidat corespunzător din lipsă de fonduri, așa că s-a apelat la o soluție de compromis.
Finațarea europeană a fost aprobată în 2017 pentru acest traseu de 168 de kilometri de la Iași la Suceava. Pe raza județului Iași este vorba despre 94 de kilometri, doar acest lot de 22 de kilometri a fost recepționat, fiind vorba exact de zona unde au apărut aceste probleme.
Valoarea totală a proiectului e de 650 de milioane de lei și a fost actualizată în două rânduri. Cofinanțarea Consiliului Județean Iași a crescut în cinci ani de 15 ori, de la 11 milioane de lei la 158 milioane de lei.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News