Video Tranzacții ilegale pe Dark Net. Hackerii vând uraniu, lansatoare de rachete și date personale
Viețile oamenilor sunt vândute, la propriu, pe Dark Net, adică pe internetul întunecat. Conturi bancare, pașapoarte, buletine și chiar conturi pe platformele de vizionat filme sunt tranzacționate de hackerii care au reușit să le fure. Specialiștii spun că e o adevărată piață ilegală pentru acte și date pierdute sau furate, iar prețurile pentru datele persoanale ale oamenilor sunt negociate la sânge.
Filme pentru adulți pe Facebook-ul unei mănăstiri
Cum ne influențează viața rețelele sociale
Un expert din Ucraina avertizează
Hackerii au găsit o nouă modalitate pentru a-i înșela pe români
Un nou derapaj al lui Trump
România, ținta hackerilor ruși
„Anul acesta este raiul pentru hackeri”. Interviu cu fostul șef al Direcţiei Naţionale Cibernetice din Israel
O femeie din Sibiu a rămas fără jumătate de milion de euro
Buletinul lui Ciolacu a ajuns pe mâna hackerilor
Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: Hackerii sunt cei care duc aceste date pe internet pe internetul întunecat, adică pe Dark Net. În momentul în care are loc un atac cibernetic, acesta vizează în principal și datele personale ale oamenilor, dar și cardurile, sunt o mulțime de date pe care ei le pot colecta.
Atacurile cibernetice vizează conturile bancare ale utilizatorilor pe care îi atacă pe internet. Hackerii vând pe internet și documente de identitate. Când reușesc să obțină un astfel de document, pașapoarte sau permise de conducere, aceștia stabilesc sumele pe care vor să le ia, în funcție de locul de care aparține persoana respectivă. Un pașaport din Malta se vinde până la 3.500 de euro. Cele mai scumpe sunt cele din Uniunea Europeană, care pot ajunge la 4.500 de euro.
Hackerii mai vând servicii de telefonie, conturi de social media sau platforme unde pot fi vizionate filme. Din datele pe care am reușit să le obținem, am aflat că se vinde inclusiv uraniu și se vând lansatoare de rachete.
Recomandările specialiștilor
Specialiștii au transmis câteva recomandări care ar trebui urmate îndeaproape, mai ales în ultima vreme, pentru că a crescut foarte mult numărul atacurilor cibernetice.
- Nu ar trebui să dăm click pe linkurile suspecte;
- Nu furnizați nimănui datele contului bancar;
- De verificat de la cine primim mailuri;
- Parolele trebuie schimbate mai des;
- De folosit un antivirus.
Editor : C.L.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News