Traficanții din Timiș cumpărau droguri de pe DarkNet și le aduceau în țară cu ajutorul unei firme de curierat
Polițiștii fac 18 percheziții în județul Timiș, fiind vizată o grupare infracțională care trafica droguri cumpărate prin intermediul DarkNet și expediate cu ajutorul unei firme de coletărie, în special din Olanda și Germania.
Optsprezece percheziţii domiciliare au loc miercuri dimineaţă în judeţul Timiş, la membrii unei grupări infracţionale organizate implicate în traficul intern şi internaţional de droguri de risc şi mare risc, dar şi de substanţe cu efecte psihoactive, 21 persoane urmând să fie aduse la audieri.
''La data de 19.10.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Timişoara, împreună poliţişti din cadrul BCCO Timişoara, efectuează 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş la membrii unei grupări infracţionale organizate implicate în traficul intern şi internaţional de droguri de risc şi mare risc, dar şi substanţe cu efecte psihoactive, urmând a fi puse în executare un număr de 21 mandate de aducere'', informează un comunicat al DIICOT.
În cauză s-a reţinut că, începând cu anul 2020, mai multe persoane au pus bazele unui grup infracţional organizat, care a avut ca scop comiterea infracţiunilor de trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi mare risc, precum şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. La această grupare, au aderat, de-a lungul timpului, şi alte persoane.
Principala modalitate de aprovizionare cu droguri a grupării a constat în plasarea de comenzi prin intermediul DarkNet şi prin expedierea unor pachete prin intermediul unor firme de coletărie, în special din Olanda şi Germania, pe parcursul cercetărilor reuşindu-se documentarea unor transporturi de droguri sau substanţe cu efecte psihoactive de ordinul kilogramelor, realizate prin intermediul coletelor şi a trimiterilor poştale, arată sursa citată.
''Distribuţia stradală a drogurilor a fost atent monitorizată de liderii grupării, dar şi de anumiţi membri marcanţi ai lumii interlope din Timişoara, care apelau inclusiv la acţiuni violente sau ameninţări adresate dealerilor stradali sau altor persoane care intenţionau să pătrundă pe piaţa ilicită a drogurilor. Actele de violenţă şi ameninţare au fost utilizate de grupare şi pentru recuperarea datoriilor'', precizează DIICOT.
Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul BCCO Timişoara, SCCO Caraş-Severin, SCCO Arad şi IPJ Timiş, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ''Glad Voievod" Timişoara şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News