Live

STUDIU Tinerii cu vârste de până la 27 de ani beau mai puțin alcool ca niciodată

Data actualizării: Data publicării:
Modul de viață al tinerilor stârnește tot mai des îngrijorare în cadrul industriei globale a băuturilor alcoolice. Sursa foto: Profimedia Images

Tinerii din Generația Z consumă mai puțin alcool ca niciodată, potrivit unui studiu citat de Forbes. Modul de viață al tinerilor stârnește tot mai des îngrijorare în cadrul industriei globale a vinurilor și băuturilor spirtoase.

Dacă până acum se credea că Generația Z se îndreaptă către un consum de alcool ridicat, un studiu realizat în Regatul Unit arată o reducere generală semnificativă a băuturilor alcoolice în rândul consumatorilor Generației Z.

Potrivit sursei citate, pentru cei care au vârsta legală de consum de alcool, statisticile arată că 30% au băut mai puțin decât anul trecut, iar 13% au renunțat complet la alcool.

Tinerii din Generația Z vor un stil de viață mai sănătos

Sănătatea este extrem de importantă pentru tineri, 74% dintre aceștia spunând că sunt în căutarea unui stil de viață mai sănătos. Datele studiului mai arată că tinerii din Generația Z acordă din ce în ce mai multă importanță bunăstării mentale și fizice, ceea ce le influențează în mod natural alegerile legate de ce mănâncă și de ce bea.

Studiul mai arată că aproximativ 60% dintre tinerii din Generația Z continuă să meargă săptămânal în baruri și restaurante, iar datele sugerează că este cu 6% mai probabil ca tinerii consumatori să comande o băutură răcoritoare la baruri, în locul alcoolului. Acest lucru reprezintă o oportunitate semnificativă pentru sectorul băuturilor de a inova și de a oferi opțiuni nealcoolice atrăgătoare, care să rezoneze cu consumatorii de astăzi, preocupați de sănătate, potrivit sursei citate.

România, în topul țărilor europene unde se consumă cel mai mult alcool

România și Marea Britanie sunt în topul țărilor europene unde se consumă cel mai mult alcool, arată un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică de anul trecut. Studiul a comparat consumul din 33 de țări membre ale organizației. 40% dintre bărbații români recunosc că au trecut prin episoade de consum excesiv.

36% dintre românii intervievați consumă alcool în exces, arată studiul. Cei mai mulți provin din mediul rural. 

 

Editor : Iulia Bălăianu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce pedeapsă a primit Justin Timberlake după ce a fost prins băut la volan. Artistul și-a recunoscut vina

Un deputat PNL vrea să stimuleze producția de țuică în gospodărie: crește suprafața cu pomi fructiferi. Care e părerea medicului

Bărbații și femeile din Generația Z își cheltuie banii în mod diferit. Un nou studiu arată ce obiceiuri de consum au

Sondaj. Doi din 10 şoferi recunosc că au urcat băuţi la volan. 60% susţin că „nu erau beţi”

Partenerii noștri