Sorin Cîmpeanu: Putem asemăna testarea pe bază de salivă cu testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor
Ministrul Educației compară testele de salivă făcute de elevi cu cele de sarcină. Sau cu tăierea unghiilor. Spune că niciuna dintre aceste activități nu este un act medical. Întrebat despre metodele de verificare, Sorin Cîmpeanu a declarat că are încredere în responsabilitatea părinților.
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar
O familie din Spania a murit într-un incendiu provocat de o trotinetă electrică lăsată la încarcat
Tânăr prins în flagrant în timp ce vindea droguri în fața unei școli din Timișoara. Ce au găsit polițiștii în mașina suspectului
Invazie de ploșnițe într-o școală gimnazială din București
Un elev din Mehedinți a dat foc școlii, de supărare
Discurs marcant al unei șefe de promoție la liceu: Școala a devenit o sursă de frustrare și dezamăgire
Un ieșean și-a dat fiul în judecată și i-a cerut înapoi banii dați pentru facultate
Doi bărbați din Caraș-Severin au intrat într-o școală pe un geam lăsat deschis și au furat banii pentru bursele elevilor
"Marea majoritate a părinților au utilizat aceste teste. Am văzut că se cer doar testele pozitive sau toate. Mă interesează să știu că părinții raportează atunci când este un caz pozitiv, o suspiciune descoperită din timp și apoi confirmată poate genera un tratament că acești copii să nu dezvolte boli grave", a declarat Sorin Cîmpeanu.
Întrebat dacă are încredere în părinți, ministrul a răspuns afirmativ și a subliniat că "nu va milita pentru măsuri care sunt specifice unui sistem dictatorial".
Totodată, întrebat dacă părinții care mint vor fi sancționați, ministrul a răspuns: "Testarea pe baza de salivă nu se raportează în Coronaform, nu este un act medical, poate fi administrat și de persoane fără competențe medicale.
Testul se poate asemăna și cu testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor. Nu cred că cineva și-a propus să verifice veridicitatea unui test de sarcina făcut de o persoană sau cu tăierea unghiilor.
Aș vrea să înțelegem toți, prevenția și încrederea nu pot fi înlocuite. Cei mai mulți părinți sunt responsabili, din ce în ce mai mulți părinți înțeleg că acest virus există".
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News