Raluca Turcan: Se estimează o creștere a prețurilor, însă nu disproporționată. N-am o lampă a lui Aladin ca să vă spun cu cât
Raluca Turcan a vorbit marți seara la Digi24 despre scumpirile care vor veni în urma majorării prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Ministrul Muncii spune că se estimează o creștere a prețurilor, însă „nu disproporționată”. „N-am o lampă a lui Aladin în care să privesc și să vă spun cum vor crește prețurile”, a adăugat Raluca Turcan.
Nori negri deasupra economiei românești, după dezmățul din anul electoral
Scumpiri în lanț pentru masa de Crăciun. Cât ajunge să coste un cozonac de casă în piețele din Capitală
Prețuri piperate în târgurile de Crăciun. Cât costă un langoș Dubai sau șoriciul și jumările de România
„Exagerat de scumpe”. Cartierele din România cu cele mai mari costuri ale vieții
Decizie disperată printre crescători: din cauza secetei, oamenii își vând animalele pe capete
Câți bani sunt dispuși românii să cheltuie anul acesta de Crăciun
Experiment Digi24: Cât costă cartofii prăjiți serviți la restaurant
Cum se descurcă o familie de antreprenori, cu doi copii, care încasează 15.000 de lei lunar
Ce poți cumpăra din banii primiți ca alocație pentru copii
Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi24: Ce se va întâmpla cu prețurile, apropo de puterea de cumpărare, și ce li se va întâmpla oamenilor la iarnă, la primăvară, ce estimări aveți la Ministerul Muncii?
Raluca Turcan, ministrul Muncii: Evoluția prețurilor. Vreau să vă spun că se estimează o creștere a prețurilor, însă nu disproporționată. Nu cred că este oportun acum să încep să dau cifre, pentru că mă uit și eu la diverse analize economice, n-am o lampă a lui Aladin în care să privesc și să vă spun cum vor crește prețurile.
Pentru că, de unde mai vin aceste creșteri de prețuri... De la angajatorii care, de exemplu, nu-și pot susține forța de muncă și atunci transferă costurile cu forța de muncă în prețuri. E un lucru care s-a mai întâmplat. Dacă vă amintiți, exista obișnuința ca salariul minim să fie stabilit din pix, așa cum decideau guvernanții. Dacă venea un an electoral creșterea salariului minim era mai mare, dacă nu era an electoral, nu erau atât de îngăduitori.
Când salariul minim a fost majorat artificial și nesustenabil din partea economiei am avut pe de o parte creșteri de prețuri ca urmare a includerii cheltuielilor cu salariile și, de asemenea, muncă la negru. Toată lumea a avut de pătimit.
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News