Live

Radarul, învins de aplicațiile de trafic. Șoferii află în 30 de secunde locația echipajului de Poliție

Data publicării:

„Atenţie, radar” nu mai este un indicator rutier care să-i sperie pe şoferi. De când cu aplicaţiile de pe telefoanele mobile, mulţi români fentează cu spor radarele Poliţiei. Mulţi se laudă că au făcut economii serioase la buget. Poliţiştii se plâng că nu mai sunt atât de eficienţi ca înainte şi că sunt nevoiți să-şi mute des locul de vânat vitezomani. O echipă Digi24 a încercat să vadă în cât timp se anunță şoferii între ei de apariția unui radar pe drum și am rămas surprinși de rezultat.

Paul Dorneanu, reprezentant aplicație trafic: Observăm că echipajul de poliţie abia s-a poziţionat şi deja avem un utilizator care a raportat acum 33 de secunde punctul de radar fix.

Tehnologia avansată şi aplicaţiile de trafic îi fac pe poliţişti să se uite în zare mult timp până să depisteze un şofer vitezoman.

Cosmin Andreica, polițist: Acești conducători auto care folosesc astfel de aplicații au mai mici șanse de a fi prinși de poliție. De cele mai multe ori, cei care sunt tentați să folosească aceste aplicații sunt cei care încalcă legea sau conduc cu o viteză excesivă.

Practic, orice şofer care are o astfel de aplicaţie este informat din timp de pericole, accidente şi mai ales de aparatele radar.

Cristian Popa, jurnalist Digi24: Încercăm să ajungem în zona Berceni, accelerăm, avem în momentul de faţă o viteză cu 10 km mai mare, dar vedem un echipaj de poliţie aşa că reducem viteza, pentru că nu vrem să plătim o amendă! Așa că mergem cu o viteză regulamentară.

Mulţi şoferi spun că au făcut economii serioase de când au descoperit diferite metode prin care îi fentează pe poliţişti.

Șofer: De 40 de ani de când conduc eu... cred că am plătit la amenzi, pfoai! De când folosesc aplicația asta cred că am redus cu 80 la sută.

Șofer: Te anunță înainte. Vezi că în 500 de metri, aveți poliție! Și tu atunci, imediat, ești cu ochii în patru. Reduci, normal, dacă nu ai centura, o pui, să dai acolo 1.500 de lei?

Paul Dorneanu, reprezentant aplicație trafic: Pot fi alertaţi din timp de până la 600 de metri distanţă faţă de poziţionarea echipajului. Șoferii au timp suficient să se asigure că circulă regulamentar în limitele codului rutier.

Poliţiştii spun însă că nimeni nu trebuie să se culce pe o ureche.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR: Să nu uităm că Poliția dispune de autospeciale neinscripționate pe care sunt montate aparate radar.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Accident provocat în București de un om de afaceri băut. Doi polițiști au fost răniți

Anunț al ministrului Rafila. Lista cu substanțe pe care să nu le consumi înainte să te urci la volan a fost finalizată

„Prințul cu antemergător” a rămas 6 luni fără permis pentru că s-a ţinut după o maşină de poliţie care mergea cu girofarul aprins

Drum rulant automat pentru mărfuri între Tokyo și Osaka. Planul Japoniei, pe fondul crizei de șoferi livratori

Partenerii noștri