Live

Video&Foto Pompierii români, prima misiune de stingere a incendiilor din Grecia. Intervenția lor include și un elicopter

Data actualizării: Data publicării:
Pompierii români intervin pentru a stinge incendiile din Grecia. Foto: IGSU

Prima misiune de stingere a incendiilor din Grecia de către pompierii români are loc, joi în localitatea Kropia, situată la periferia regiunii Attica de Est. Intervenția lor include și un elicopter, transmite IGSU.

Astfel, pompierii români folosesc trei mașini de stingere incendii de pădure, o mașină de stingere de mare capacitate (10.000 l apă), precum și o cisternă de 30.000 l, mai spune comunicatul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență. 

Un rol foarte important pe timpul misiunii este reprezentat de cisterna de mare capacitate, utilizată pentru alimentarea cu apă a dispozitivelor de stingere.

Autospeciala poate transporta 30.000 litri apă și este utilă în zonele unde nu există surse suplimentare de alimentare - hidranți, râuri, lacuri sau alte surse de apă, mai arată sursa citată.

Pompierii români îi ajută pe cei eleni care au dislocat, în zona localității Kropia, inclusiv un elicopter folosit pentru stingerea incendiilor.

Video: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

IGSU mai transmite că „activarea și operaționalizarea modulului național specializat de stins incendii de pădure este realizată pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare și stingere a focarelor de pe teritoriul Greciei, în locațiile stabilite de partenerii eleni”..

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O turistă în vârstă de 35 de ani a murit în insula Creta. Femeia a fost surprinsă de o cădere de pietre

Grecia cere UE să vină de urgență cu un răspuns la explozia prețurilor la electricitate. Mitsotakis dă vina și pe războiul din Ucraina

Hoteluri din stațiunea Platanias, din Creta, au fost evacuate din cauza unui incendiu de vegetație

Turiștii navelor de croazieră care fac escale în Mykonos şi Santorini vor trebui să plătească în plus 20 de euro

Partenerii noștri