Live

Video&Foto Orașul din Vâlcea care se sufocă din cauza munților de gunoaie, în timp ce primarul este în concediu

Data actualizării: Data publicării:
De câteva zile, Drăgășani din județul Vâlcea este o bombă ecologică. Contractul primăriei cu firma de salubritate a expirat. Sursa foto: colaj Digi24

Situație critică într-o localitate din județul Vâlcea, unde localnicii se sufocă din cauza munților de gunoaie adunați pe străzi. Mirosul este insuportabil în zonă, după ce mizeria adunată nu a mai fost ridicată de mai bine de o săptămână. Garda de Mediu a amendat marți Primăria Drăgășani cu 50.000 de lei. Primarul este în concediu, iar viceprimarul nu a putut fi contactat.

De mai bine de o săptămână, Drăgășani din județul Vâlcea este o bombă ecologică. Orașul se sufocă sub tone de gunoaie, neridicate cu zilele. Tomberoanele dintre blocuri dau pe-afară de deșeuri, iar mirosul în zonă este insuportabil.

"E infecție!", e de părere un localnic.

"20 de lei de persoană pe fiecare lună. Aât plătim la primărie... pentru ce? Pentru gunoi și uitați cum e gunoiul, așa ceva nu am văzut, doamne ferește!", spune o femeie. 

"Ce a făcut primarul ăsta, era o societate care de bine, de rău le strângea. Și de la case, și de la blocuri. Ei, acum s-a ales praful, au preluat banii!", spune revoltat un alt bărbat. 

Explicația: contractul Primăriei Drăgășani cu firma de salubritate, semnat acum 6 luni, a expirat. Autoritățile locale nu s-au grăbit să semneze un altul. Primarul este în concediu, iar viceprimarul nu a putut fi contactat. Garda de Mediu a amendat, în cursul zilei de marți, Primăria Drăgășani cu 50.000 de lei.

"-De ce?
- Nu au contract de salubrizare prin operator pentru ridicarea și colectarea deșeurilor", a transmis, pentru Digi24, Ștefan Păun, comisar șef la Garda de Mediu Vâlcea.

Din cauza focarului de infecție care amenință orașul, localnicii au cerut ajutorul inspectorilor DSP pentru a declara stare de alertă sanitară.

"Sunt foarte multe ghene, sunt între blocuri și, după cum vedeți și dumneavostră, este pericol la sănătatea publică... adică vedeți cum miroase, vedeți cum arată, este vizibil cu ochiul liber", spune Marian Roșca, consilier local. 

De altfel, și în urmă cu 6 luni, înainte de a fi semnat contractul expirat acum, situația a fost similară. Atunci, străzile orașului au fost pline de gunoie timp de două săptămâni. 

Jurnaliștii Digi24 au încercat să obțină un punct de vedere de la autoritățile locale. Fără succes, momentan.  

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bazin semiolimpic construit într-o comună fără canalizare și rețea de gaze. "Mobilizez și babele din jurul meu și ne ducem împreună"

Banca de alimente se deschide în sectorul 6. Ce este și cum funcționează ea

Percheziții ale Parchetului European la primăria unei comune din România. Sunt vizate proiecte de un milion de euro

Orașul din România în care ești amendat dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă

Partenerii noștri