Live

Oameni afectați de dezinsecția împotriva țânțarilor, în comuna Berceni. Reacția CJ Ilfov

Data actualizării: Data publicării:

Dezinsecții sub semnul întrebării în Popești-Leordeni și în comuna Berceni. Mai mulți localnici s-au plâns de stări de rău după ce joi seară s-au folosit substanțe împotriva țânțarilor.

Actualizare 10:00. Consiliul Județean Ilfov a anunțat că a oprit dezinsecția în tot județul. Redăm comunicatul integral:

„Am suspendat dezinsecția în județ până când vom află ce s-a întâmplat. Am făcut o comisie mixtă, împreună cu DSP și cu DSV, care și-a început imediat activitatea. Suntem la a cincia acțiune de dezinsecție terestră anul acesta și am mai folosit până acum aceeași substanță, fără să fie probleme. Înainte să acționăm, noi avertizăm cetățenii, inclusiv prin intermediul primăriilor. Solfac Trio este un insectid toxic pentru albine și iritant pentru oameni. Oamenii trebuie să evite contactul direct cu substanța și, dacă locuiesc pe rază de acțiune a utilajelor de dezinsecție, trebui să aibă grijă să închidă geamurile. În caz de constact accidental cu substanța, prima măsură recomandată este spălarea cu apă rece.”


Oamenii spun că nu au mai putut respira, au avut stări de vomă și au tușit.

Într-o postare pe Facebook, primarul comunei Berceni spune că a oprit dezinsecția făcută de Consiliul Județean și că va face verificări.

Într-adevăr, în foarte multe zone din localitate aerul era irespirabil și foarte multe persoane acuzau stări de rău. Am oprit dezinsecția făcută de Consiliul Județean și urmează să verificăm documentele însoțitoare acestei acțiuni (substanța folosită și concentrația). Nu știm încă despre ce soluție este vorba, și cât de riscantă este expunerea la ea, de aceea vă recomand să vizitați un medic dacă acuzați stări de disconfort”, a anunțat primarul Gheorghe Covrigea.

Ulterior, acesta a spus că a încercat să ia o probă din substanța folosită dar nu a primit acceptul, pe motiv că nu este „abilitat”.

Am încercat să luăm o proba din substanță folosită însă nu am primit acceptul, motivând că trebuie să fie o persoană “abilitată”. Atât persoanele de pe mașina de dezinsecție, cât și doamna Tanța Cojocaru - responsabilă de acțiune, nu au știut să îmi spună cine ar fi, de drept, abilitat să facă acest lucru. Mi-au spus că furnizorul poate lua probe (???) iar când am solicitat să aștepte până vine poliția și o persoană care poate preleva probe, mașina a plecat, în fugă, fără acceptul nostru. Sunt îngrijorat de situație și vă rog să mă anunțați privind starea voastră de sănătate. Dacă mergeți la medic și primiți informații despre substanța cu care ați fost intoxicați, vă rog să mă anunțați”, a mai spus primarul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, oamenii din localitate s-au plâns primarului că și animalele de casă au fost afectate de substanța folosită împotriva țânțarilor.

Redactor web: George Costiță

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Egiptul a scăpat de „virusul antic” care „i-a chinuit pe faraoni”. Un pas cu adevărat istoric, spune șeful OMS

INSP: 73 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile în ultimele 4 luni, cele mai multe în București. Nouă pacienți au murit

Ce boli ar putea apărea după inundațiile din țară. DSP Galați atrage atenția asupra riscurilor și lansează un ghid

VIDEO. Accident grav la intrarea în Capitală: Un mort și mai mulți răniți într-un carambol cu trei mașini

Partenerii noștri